Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Δημόσιο: Έξι προαπαιτούμενα στην τέταρτη αξιολόγηση -Το πλήρες χρονοδιάγραμμα

Έξι προαπαιτούμενα που στο πεδίο του δημοσίου τομέα θα απασχολήσουν τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, με τα τρία εξ αυτών να αποτελούν εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα η κινητικότητα, οι επιλογές σε θέσεις ευθύνης (γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι) και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Παρότι για τα δύο από τα τρία προαπαιτούμενα θεωρείται τυπικό το κλείσιμο καθώς απομένει μόνο η ολοκλήρωση μιας σειράς διαδικασιών που έχουν προ καιρού εκκινηθεί, αναμένεται να προκαλέσουν τριβές οι αλλαγές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας· οι δικαιούχοι του
επιδόματος εκφράζουν φόβους για κατάργηση της παροχής, τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούν τροποποίηση της πρόσφατης ψηφισθείσας διάταξης (που προβλέπει τον επανασχεδιασμό του επιδόματος από μηδενική βάση), υποστηρίζοντας ότι δεν έχει συμπεριλάβει πλήρως τις απαιτήσεις τους, όπως προκύπτει από την έκθεση συμμόρφωσης που δημοσιεύτηκε μετά το Eurogroup.
Τα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων πρέπει να ολοκληρωθούν οι έξι εκκρεμότητες είναι πολύ συγκεκριμένα και έχουν ως εξής:
• ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: ώς τον Φεβρουάριο πρέπει να εκδοθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις του α’ κύκλου και ώς τον Μάρτιο να μετακινηθούν οι αιτούντες υπάλληλοι (αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι στη φάση αξιολόγησης των αιτημάτων των υπαλλήλων). Εκκρεμότητες εντοπίζονται στην επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων τεσσάρων (από τα δεκατέσσερα) υπουργεία. Η ψηφιοποίηση των οργανογραμμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός φορέα στην κινητικότητα.
• ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ (ειδικοί, αναπληρωτές και τομεακοί): πρέπει να έχουν διοριστεί μέχρι τον Ιούνιο. Εχουν εκδοθεί προκηρύξεις για τις 36 από τις συνολικά 69 θέσεις.
• ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ: ώς τον Μάρτιο πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι νέοι γενικοί διευθυντές, ώς τον Ιούνιο οι διευθυντές και ώς τον Αύγουστο οι τμηματάρχες.
• ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να έχει διαμορφωθεί η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η αλλαγή αυτή θα αφορά την αξιολόγηση του 2017. Δεν αλλάζει τίποτε άλλο επί της διαδικασίας, σύμφωνα με αρμόδιες υπουργικές πηγές
• ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ώς τον Μάιο πρέπει να ολοκληρωθεί η γνωμοδότηση της Επιτροπής για την επανεξέταση του επιδόματος και τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας) να ορίσουν τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.
• ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ: Μέχρι τον Φεβρουάριο πρέπει να έχει συνταχθεί ένα εγχειρίδιο με στόχο υπουργεία και δημόσια διοίκηση να έχουν αποτελεσματικότερη διαβούλευση πριν από τη σύνταξη νομοθετικών προτάσεων. Οι προβλέψεις του εγχειριδίου πρέπει να εφαρμοστούν ώς τον Μάρτιο.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-exi-proapetoumena-stin-tetarti-axiologisi-plires-chronodiagramma/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dimosio_exi_proapaitoumena_stin_tetarti_axiologisi_to_plires_chronodiagramma&utm_term=2018-01-29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...