Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους της Συρίας μέχρι να μην απομείνει τίποτα

Η Τουρκία «θα συντρίψει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD «μέχρι να μην απομείνει τίποτα» προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 «Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα. «Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία» πρόσθεσε απευθυνόμενος στις YPG.  Αναφερόμενος εμμέσως στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι από τους συμμάχους» της Τουρκίας παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG. 

 Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία «θα πληρώσει το τίμημα».
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...