Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δημόσιο: Μέχρι πότε θα έχουν επιλεγεί νέοι προϊστάμενοι και γραμματείς (προθεσμίες)

Στους επόμενους οκτώ περίπου μήνες θα πρέπει να έχουν αλλάξει όλες οι θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, όπως και νευραλγικές θέσεις στον ανώτατο διοικητικό βαθμό. Μετά τις καθυστερήσεις στην συνολική εκκίνηση των κρίσεων στο δημόσιο, υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θεσμοί διαμόρφωσαν νέα χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση προϊσταμένων και γραμματέων (ειδικών, τομεακών και διοικητικών γραμματέων). Σύμφωνα με αυτά:
  • Μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι γενικοί διευθυντές
  • Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι διευθυντές
  • Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι τμηματάρχες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες κρίσεις με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, που γίνονται στο Δημόσιο μετά από αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ορισμένους φορείς, κρίσεις έχουν να γίνουν έως και 7 χρόνια!
Όσον αφορά τους διοικητικούς, ειδικούς και τομεακούς γραμματείς, η επιλογή τους μέσα από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, που λειτουργεί από το ΑΣΕΠ, πρέπει να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018, πρόβλεψη που περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-mechri-pote-tha-echoun-epilegi-nei-proistameni-ke-grammatis-prothesmies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...