Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

H δημοκρατία στα καλύτερα της

το «απαγορευμένο» δημοψήφισμα.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι με τη βοήθεια της ΕΕ προσπάθησε να καταστείλει με ωμή βία το δικαίωμα στην έκφραση γνώμης των Καταλανών. Ωμή «τριτοκοσμική» βία των αστυνομικών ειδικών δυνάμεων, με πλαστικές σφαίρες και πολύ ξύλο αδιακρίτως ακόμα και σε ηλικιωμένους, θυμίζοντας έντονα το φασιστικό παρελθόν του Φράνκο. Η δε «ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία» και η ροζ αριστερά της τσέπης σφυρίζει αδιάφορα , καθώς , μπορεί να πρωταγωνιστεί εδώ και 25 χρόνια στα δικαιώματα αυτοδιάθεσης λαών των οποίων οι κυβερνήσεις δεν είναι φίλιες ( Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία τρανά παραδείγματα) και να υποστηρίζει με μανία το δικαίωμα τους, ακόμα και στην περίπτωση της Σκωτίας (εδώ κι αν είχαμε τραγέλαφο με την Σκωτσέζα «ευρωπαίστρια» πρωθυπουργό να διδάσκει υποτέλεια και σκύψιμο κεφαλιού όσο δεν πάει άλλο, δήλωσε αλληλέγγυα στον …Ραχόυ και πως οι Καταλανοί δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν δημοψήφισμα, αλλά η ίδια
όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλά για επανάληψη του δημοψηφίσματος του 2015 στη χώρα της για να πιέσει για να μην γίνει το brexit !!!!) αλλά για την Καταλωνία πέρα βρέχει.
Η υποκρισία, τα διακόσια μέτρα και σταθμά και γενικά το φασιστικό «κάνουμε ότι γουστάρουμε» επί της ουσίας δυναμιτίζει το κλίμα και βάζει φουρνέλο στην Ισπανία και την ΕΕ. Αυτή η άρνηση έκφρασης γνώμης σχεδόν με κάθε κόστος ( μόνο που δεν κατέβηκε κανονικός στρατός με απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά κι αυτό δεν απέχουμε πολύ από το να το δούμε) είναι εξοργιστική και επί της ουσίας δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους Καταλανούς να συνεχίσουν . Ήδη μετά από αυτό το κρεσέντο βίας με 2 νεκρούς και σχεδόν 1000 τραυματίες (και απίθανες σκηνές με τους πραιτωριανούς του Ραχόυ να πρωταγωνιστούν) ο Καταλανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι πολίτες κέρδισαν το δικαίωμα να έχουν ανεξάρτητο κράτος μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και επεσήμανε ότι η διαδικασία άνοιξε το δρόμο για τη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνεχίζει να κοιτάζει αλλού», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Την Τρίτη υπάρχει γενική απεργία στην Καταλωνία ενώ ο Ραχόυ μίλησε για εκλογές εαν δεν τον στηρίξουν οι σοσιαλδημοκράτες και το Podemos.
Όσον αφορά τα εγχώρια υποχείρια των γερμανών, αυτούς τους κατάπτυστους συριζαίους και τους υπόλοιπους καραγκιόζηδες της πολιτικής κομπανίας, αν δεν λάβουν σε email στα αγγλικά τη γραμμή από τη Μέρκελ θα …ψελίζουν κάτι περί δικαιωμάτων εξ απαλών ονύχων, μα μόλις έρθει το ραπόρτο θα πειθαρχήσουν ως φρόνιμα σκυλιά.
Αυτή τη «δημοκρατία» επιφυλλάσει το μέλλον της ΕΕ εαν δεν διαλυθεί στα εξ ων συνετέθει. Τη «Δημοκρατία» του «κάνω ότι γουστάρω», της επιλεκτικής «ελευθερίας & δικαιωμάτων».
Στην ΕΕ οι λαοί δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την ανεξαρτησία τους. Έχουν όμως δικαίωμα να επιλέξουν ιδιώτη πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτή ακριβώς είναι η ευρωπαική δημοκρατία
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/10/02/h-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/#more-91495

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου