Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Χανιά με κατσούνα και σαρίκι - Άρμεξε ακόμα και κατσίκιαΣτα Χανιά βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και δείχνοντας άλλη μια φορά την στήριξη του στον πρωτογενή τομέα μίλησε για τις παθογένειες που αδικούν τους Έλληνες παραγωγούς. 
Συνομίλησε με τους κατοίκους, ενώ φωτογραφήθηκε φορώντας το παραδοσιακό σαρίκι και κρατώντας κατσούνα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί και στα βουνά όπου ως βοσκός άρμεξε και τα κατσίκια!
Στη συνέχεια έκανε μια σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, συνοδεύοντας την από τις κατάλληλες φωτογραφίες.

Όπως έγραψε: 
Τρώμε φακές Τουρκίας, ρεβίθια από το Μεξικό, εισαγόμενα κρέατα, εισαγόμενα ψάρια και μετά αναζητάμε την πόρτα που θα μας βγάλει από την κρίση και τα μνημόνια. 
Ε, δεν θα την βρούμε ποτέ αν δεν αλλάξουμε τη σχέση μας με τη γη.
Η Γερμανία που δεν έχει ελιές εξάγει στην Μ.Βρετανία περισσότερο λάδι από την Ελλάδα που είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα ελαιολάδου στον κόσμο. Παίρνουν δηλαδή το λάδι μας οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, το τυποποιούν και το εξάγουν.
Κάθε χρόνο δίνουμε 10 εκατομμύρια ευρώ για να εισαγάγουμε ντομάτα από τα Σκόπια, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Οι Έλληνες παραγωγοί μειώνουν την παραγωγή τους το καλοκαίρι, παρά την αύξηση του τουρισμού, γιατί οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.
Μόνο το 10% των ψαριών στο τραπέζι μας είναι από τα πελάγη μας.
Και μόνο το 8% του βόειου κρέατος αφορά μοσχάρια που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σφάχτηκαν εδώ.
Η μη αξιοποίηση της αγροτικής γης εξηγεί εν μέρη και την άνιση κατανομή του ΑΕΠ της χώρας. 
Η Αττική έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ 22.000 κι η Ανατολική Μακεδονία Θράκη έχει 11.000. 
Το Νότιο Αιγαίο 18.000 και το Βόρειο 12.000. 
Αυτές οι ανισότητες είναι δυναμίτης στα θεμέλια της κοινωνίας. Και διευρύνονται συνεχώς.

http://www.topontiki.gr/article/232164/o-stayros-theodorakis-sta-hania-me-katsoyna-kai-sariki-armexe-akoma-kai-katsikia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!