Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζ. Κ. Γιούνκερ: Αν δεν είχα πολεμήσει σκληρά, η Ευρωζώνη θα είχε καταρρεύσει


«Οριστικά έξω από το τραπέζι» βρίσκεται πλέον το Grexit, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 2015, η Κομισιόν έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην προσωπική μάχη που έδωσε το 2015 για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας: «Την περίοδο εκείνη πολέμησα σκληρά για τη διατήρηση της σταθερότητας της Ευρωζώνης ιδίως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Εάν δεν το είχα κάνει, η Ευρωζώνη θα είχε καταρρεύσει».
Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Άγκυρα επεσήμανε ότι «η Τουρκία είναι γείτονάς μας και δεν μπορούμε απλώς να την αφήσουμε να περάσει στη λήθη». Όπως είπε, δεν είναι υπέρ
του τερματισμού των ενταξιακών συνομιλιών, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η Τουρκία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για να γίνει μέλος της ΕΕ. «Δεν είναι η Ε.Ε. που θέλει να ενωθεί με την Τουρκία, αλλά η Τουρκία που θέλει να ενωθεί με την Ε.Ε.», υπενθύμισε.
Σε ό,τι αφορά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι δεν στοιχηματίζει σε μια βρετανική ανατροπή. «Η υπόθεση εργασίας που κάνω, είναι ότι θα έρθει το Brexit», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις κυρώσεις της Αμερικής στη Ρωσία επεσήμανε ότι η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να «ξεκινήσει αντίμετρα εντός ημερών» αν οι ευρωπαϊκές εταιρείες επηρεαστούν από τις νέες κυρώσεις. 
https://www.eklogika.gr/news/Z-K-Gio%CF%85nker-An-den-eixa-polemhsei-sklhra-h-Eurwzwnh-tha-eixe-katarre%CF%85sei-03-08-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!