Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 παρατείνεται το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 παρατείνεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως προβλέπεται από το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017.
Στο συγκεκριμένο άρθρο, εκτός από την παράταση μέχρι το 2019, προβλέπεται η οικονομική βιωσιμότητα του προγράμματος μέσω συγκεκριμένων κωδικών.
Για το προσωπικό επισημαίνεται ότι «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τις 31.12.2019».  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση δεν ικανοποιεί τους
εργαζόμενους, καθώς διεκδικούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα συναρμόδια υπουργεία προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, επισημαίνοντας, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «είναι μεν θετική εξέλιξη η παράταση του προγράμματος μέχρι το 2019, αλλά είναι αναγκαία η εξασφάλιση της οριστικής βιωσιμότητάς του και η μόνιμη τακτοποίηση του υφιστάμενου εξειδικευμένου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο». 
«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν αποκτήσει μία σημαντική κατάρτιση και εξειδίκευση στο αντικείμενό τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομηρία τους με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ώρα που απασχολούνται στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ πάνω από 15ετία. Θα συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους του προγράμματος με στόχο μία κοινά αποδεκτή μόνιμη λύση στο εργασιακό τους καθεστώς. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει και συνάντηση με το αρμόδιο συντονιστικό τους όργανο. Η ΚΕΔΕ εμμένει στη σταθερή θέση της για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος, αλλά και τη διασφάλιση των σταθερών θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων», προστίθεται στην ανακοίνωση. 
Μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ανέρχονται περίπου στις 80.000. Οι δομές που λειτουργούν είναι 979 και οι εργαζόμενοι σε αυτές ανέρχεται περίπου στις 3.500.
https://www.eklogika.gr/news/Mexri-to-Dekemvrio-tou-2019-parateinetai-to-%C2%ABVohtheia-sto-Spiti%C2%BB-04-08-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!