Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Γκ. Έτινγκερ: Όσο νωρίτερα η έξοδος στις αγορές, τόσο καλύτερα

Θετικός ως προς την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εμφανίστηκε ο επίτροπος Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Έτινγκερ, που βρέθηκε χθες στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και απαντώντας σε ερώτηση για την έξοδο στις αγορές, ο επίτροπος είπε: «Εγώ λέω, δοκιμάστε το. Η Ελλάδα είναι σε τροχιά επιστροφής και υπάρχει και μια διαδικασία προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δοκιμάστε το, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα», αναφέρει κατά λέξη.
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας, ο κ. Έτινγκερ είπε ότι «υπάρχουν σημάδια ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο αξιόπιστη. Τα τελευταία 5-6-7 χρόνια,
οι ελληνικές κυβερνήσεις και το Κοινοβούλιο έκαναν πολλά. Έχει αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά αυτή η διαδικασία είναι μακρά. Πρώτα γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, μετά ακολουθούν οι επενδύσεις και μετά η ανάπτυξη. Όπως σας είπα, θα υπάρξει ένα προστατευτικό πλαίσιο της Ένωσης». Και, εν κατακλείδι, «τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».
Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό, ο επίτροπος διαπιστώνει «διάθεση για την εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα».
https://www.eklogika.gr/news/Gk-Etingker-Oso-nwritera-h-eksodos-stis-agores-toso-kal%CF%85tera-18-07-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...