Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ευρώπη ρίχνει δίχτυα σε πλούσιους Έλληνες

Στην παροχή γενναιόδωρων φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση φυσικών προσώπων με υψηλά εισοδήματα προχωρούν ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Με το βρετανικό θεσμικό πλαίσιο για τους φορολογικούς κατοίκους, τους λεγόμενους Non-Doms, να έχει μεταβληθεί επί τα χείρω από τον Απρίλιο και το Brexitνα προστίθεται στην αβεβαιότητα, πληθαίνουν οι προσπάθειες τρίτων χωρών να προσελκύσουν για μετεγκατάσταση ιδιώτες, με μεγάλα διεθνή εισοδήματα, που μέχρι τώρα έμεναν στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα αβεβαιότητα επικρατεί και στην Ελλάδα σχετικά με τη μελλοντική φορολογική αντιμετώπιση των υψηλών εισοδημάτων. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η κατάσταση
επιτείνεται από το γεγονός ότι και η τρέχουσα φορολογική επιβάρυνση κρίνεται υπερβολική συγκριτικά με άλλες χώρες. Και κάπως έτσι, όλη κατάσταση που διαμορφώνεται, βάζει σε ανάλογη διαδικασία μετεγκατάστασης και πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες.
Η διαδικασία αυτή δεν είναι καινούργια πάντως. Ως γνωστόν, ΜάλταΚύπροςΙρλανδίακαι Λουξεμβούργο, εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει φιλικό για τα υψηλά εισοδήματα θεσμικό πλαίσιο διαμονής. Όμως, τώρα, η σχετική προσπάθεια υιοθετείται και από άλλες χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Έτσι μετά την Πορτογαλία αλλά και την Ολλανδία, από φέτος στη σχετική λίστα προστέθηκε και η Ιταλία, μία χώρα του «πυρήνα» στον «ευρωπαϊκό εμφύλιο» πόλεμο της διεκδίκησης των Ultra High Net Worth Individuals, όπως αποκαλούνται από τους τραπεζίτες τα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για ιδιώτες με μεγάλα διεθνή εισοδήματα από μετοχές, ομόλογα, ακίνητα, επιχειρήσεις, καταθετικά προϊόντα και άλλες τοποθετήσεις. Η λογική των φορολογικών πολιτικών που υιοθετούνται για να τους προσελκύσουν, εστιάζεται στην κατ’ αποκοπήν ετήσια φορολογική τους επιβάρυνση με ένα σταθερό ποσό και την απαλλαγή τους από κάθε άλλη υποχρέωση, πλην αυτών που προκύπτουν από τις δραστηριότητές του στο κράτος έδρα.
Τι υιοθέτησε λοιπόν η Ιταλία και έχει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα;
1. Επιτρέπει σε πλούσιους ιδιώτες, με μεγάλα διεθνή εισοδήματα, να γίνουν φορολογικοί της κάτοικοι (Non-Doms), πληρώνοντας ετησίως 100.000 ευρώ συν 25.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους.
2. Απαλλάσσονται από κάθε άλλη υποχρέωση φόρου για τα εισοδήματα που έχουν στο εξωτερικό ή εισάγουν στη χώρα.
3. Υποχρεούνται μόνο σε κανονική φορολόγηση για την όποια επαγγελματική δραστηριότητα ασκήσουν στην Ιταλία και τα αποτελέσματά της.
http://www.msn.com/el-gr/money/economy/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%84%CF%85%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82/ar-BBEuM4g?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!