Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Με αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο περνούν στα χέρια του δημοσίου οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. «Πυρά» εξαπέλυσε το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης και για την επείγουσα διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου που επέλεξε η κυβέρνηση. 
Για ένα νομοσχέδιο με το οποίο μπαίνει τέλος σε ένα αδιαφανές μονοπώλιο που κρατούσε όμηρο την συμπρωτεύουσα έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 
«Μετά από 60 χρόνια, ένας από τους χώρους αναπαραγωγής του παλαιοκομματισμού, με το πρόσχημα των Αστικών Συγκοινωνιών, γίνεται ένας δημόσιος φορέας, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα υπηρετεί το έργο του και όχι άλλα συμφέροντα», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης. Και
σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο ΟΑΣΘ είναι ο μοναδικός φορέας που οι αυτόματοι πωλητές του δεν δίνουν καν ρέστα». 
Για ένα νομοσχέδιο »παρωδία» μίλησε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση. Ο «γαλάζιος» βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γυρίζει τη χώρα σε πρακτικές της δεκαετίας του ’70», προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. 
Όπως υποστήριξε ο Κώστας Καραμανλής «η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ θα οδηγήσει σε τέλμα τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» ενώ προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο θα πρσκρούσει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Από την πλευρά του ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «δεν δίνει την παραμικρή εξασφάλιση ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας θα είναι στο ελάχιστο καλύτερο από τη σημερινή πραγματικότητα, περνάμε από ένα ιδιωτικό σε ένα κρατικό μονοπώλιο», σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάσσεται για την ψήφο της στην Ολομέλεια.
 http://www.topontiki.gr/article/230240/kontra-kyvernisis-antipoliteysis-gia-tin-kratikopoiisi-toy-oasth

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!