Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Δημόσιο -Αξιολόγηση: Νέο τελεσίγραφο Γεροβασίλη για 8 Αυγούστου -Με τι “απειλεί”

Την 8η Αυγούστου ορίζει, μετά την 31 Μαρτίου και την 30η Ιουνίου, ως νέα καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, με εγκύκλιο της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Στην εγκύκλιο μάλιστα καλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους που υπάγονται στο σύστημα αξιολόγησης του ν.4369/2016, και παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί «να μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας». Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει
απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει μπλοκάρει ακόμη και από τις ίδιες τις Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού.
Για το λόγο αυτό η κ. Γεροβασίλη “απειλεί” ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση θα αοσηγήσει σε αντίστοιχες καθυστερήσεις στο σύστημα κινητικότητας, το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων εν γένει.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην εγκύκλιο: «Καθίσταται σαφές ότι η διαδικασία αξιολόγησης, η οποία εκκίνησε με την κατάθεση των τροποποιήσεων των Οργανογραμμάτων των Υπουργείων και άλλων δημόσιων φορέων και συνεχίζει με την αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων οργανώσεων, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος άλλων εφαπτόμενων δράσεων για την αποκομματικοποίηση, τον εκδημοκρατισμό και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, όπως το σύστημα κινητικότητας, το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων εν γένει. Συνεπώς, η όποια παρακώλυση στην εφαρμογή της αξιολόγησης συνεπάγεται την ανάγκη για πιθανές περαιτέρω ρυθμίσεις στα λοιπά διασυνδεόμενα πεδία. Η απαίτηση της κοινωνίας και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων για μια νέα, αξιοκρατική, δημοκρατική, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση αλλά συνταγματική επιταγή».
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/dimosio-axiologisi-neo-telesigrafo-gerovasili-gia-8-avgoustou-me-ti-apeilei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...