Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bloomberg: Σενάριο συμβιβασμού - Το 2019 περικοπές σε συντάξεις, το 2020 αφορολόγητο

Σενάριο συμβιβασμού για συντάξεις και φορολογικό ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές φαίνεται πως προωθείται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το σενάριο προβλέπει τη μεταφορά των περικοπών στις συντάξεις το 2019 και της μείωσης του αφορολόγητου στο 2020, ωστόσο αυτό θα ισχύει μόνο στην περίπτωση που οι στόχοι θα υλοποιηθούν, διαφορετικά θα εφαρμοστούν οι περικοπές όλες μαζί το 2019. Στο σενάριο εξετάζεται να γίνουν οι περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και αυτές που σχετίζονται με το αφορολόγητο όριο, επίσης 1% του ΑΕΠ, να μεταφερθούν για το 2020.      Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα φορολογικά μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για το 2020 θα μεταφερθούν ένα χρόνο νωρίτερα, το 2019, αν οι προβλέψεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2018 δείξουν ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει το
όριο του 3,5% που τίθεται για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Στο 1,8 δισ. οι περικοπές στις συντάξεις
Στο «βωμό» της αύξησης του ΑΕΠ κατά 2,7% και της επίτευξης πλεονασμάτων 1,75% για το 2017 και 3,5% το 2018, θυσιάζονται οι συντάξεις και το αφορολόγητο, με συζητήσεις για περικοπές της τάξης των 1,8 δις. ευρώ. Ωστόσο, αν εκτροχιαστεί το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγηση, τα δεδομένα θα ανατραπούν.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι διαδικασίες για να επιτευχθεί συμφωνία δεν θα είναι απλές, αφού οι δανειστές θα πρέπει να συμφωνήσουν για τις λεπτομέρειές του.
Το Bloomberg σημειώνει ότι το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις θεωρεί ως κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. 
βράδυ μεταξύ των ίδιων παικτών, θα φανεί κατά πόσο αυτός ο συμβιβασμός έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών για να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής. Στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Νάισελμπλουμ, δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία «πολιτική συμφωνία» που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά, σημείωνε η ίδια πηγή.
http://www.topontiki.gr/article/215317/bloomberg-senario-symvivasmoy-2019-perikopes-se-syntaxeis-2020-aforologito

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!