Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οργή στις Βρυξέλλες για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ από την Αθήνα


Εντατικές «ζυμώσεις» ώστε να υπάρξει σημαντική εξέλιξη μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες. Παρόλο που μέχρι την Τετάρτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πρακτικό κώλυμα να αποστείλει τους εκπροσώπους του στην Αθήνα, κάτι που καθιστά το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής των θεσμών «αδύναμο», δανειστές και ελληνικό οικονομικό επιτελείο προσπαθούν να πραγματοποιήσουν όση περισσότερη πρόοδο μπορούν, ώστε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Μάλτας να καταγραφεί ένα ηχηρό μήνυμα προς τις αγορές -και όχι μόνο- ότι σημαντικά βήματα έχουν σημειωθεί. Την ίδια στιγμή η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωνε τη διαφωνία της με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών
, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ρύθμιση του χρέους της». «Δεδομένου του τεχνικού ζητήματος του Ταμείου, η επιστροφή των εκπροσώπων
των θεσμών θα μπορούσε να συμβεί μόνο την Πέμπτη, που δεν ξέρουμε αν θα έχει νόημα πριν από το Eurogroup», είπε στο «Εθνος» πηγή της ΕΕ. «Παρ’ όλα αυτά αναζητούμε ακόμη μια σημαντική εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι μια προκαταρκτική συμφωνία επί της αρχής ή να επιλυθούν τα ακανθώδη ζητήματα έως την Παρασκευή».
Συνομιλίες
Χθες, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι οι θεσμοί συνεχίζουν από τις έδρες τους τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. «Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/orgi_stis_brykselles_gia_tis_apaitiseis_tou_dnt_apo_tin_athina-65100314/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!