Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕSM: ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ


Δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και ότι η συμφωνία θα υλοποιηθεί εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Ρολφ Στράουτς.
Σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», σημειώνει πως οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις κυριαρχούν στο νέο ελληνικό κοινοβούλιο και όπως αναφέρει η πτέρυγα μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ απέτυχε να εκλεγεί στις εκλογές. Ο Ρολφ Στράουτς ξεκαθάρισε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα καταβάλει δόσεις του δανείου μόνον υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Η ιδιαιτερότητα αυτού του προγράμματος είναι ότι η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τις
μεταρρυθμίσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα» υπογράμμισε.
Πρόσθεσε όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου των τριών ετών.«Εντός του Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος. Μέχρι τότε οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί» είπε.Ο Στράουτς εκτίμησε ότι τελικά ο ESM θα μετάσχει με λιγότερα από 86 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς -όπως είπε- είναι πιθανόν το ΔΝΤ να εμπλακεί και αυτό στην χρηματοδότηση.

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...