Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΝΤ: Προς υποβάθμιση των προοπτικών για την παγκόσμια ανάπτυξη για 2015 - 2016

Σε υποβάθμιση των προοπτικών για την παγκόσμια ανάπτυξη, τόσο για το 2015 όσο και για το 2016, αναμένεται να προχωρήσει το ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Βασικός λόγος για την υποβάθμιση των στόχων, η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες, με οδηγό την Κίνα.Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, «αυτό το φαινόμενο μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις προβλέψεις μας
 για την ανάπτυξη. Μια πρόβλεψη για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3,3% δεν είναι πλέον ρεαλιστική. Ρεαλιστική δεν είναι ούτε η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,8% για το 2016. Ωστόσο παραμένουμε πάνω από το όριο του 3%».
Σε ό,τι αφορά στην κρίση που ξέσπασε στην Κίνα με το βασικό δείκτη στη Σανγκάη να υποχωρεί και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως τώρα η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο γράφει μια νέα σελίδα στην ιστορία.
«Ζητούσαμε όλοι από την Κίνα να κάνει μεταρρυθμίσεις, να ανοίξει την οικονομία της και να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα, να εξισορροπήσει την εγχώρια αγορά της και να βοηθήσει το νόμισμά της να αποτιμάται σωστά. Μεσοπρόθεσμα αυτό κάνει η Κίνα. Δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά για μένα μια κινεζική επιβράδυνση με σωστή διαχείριση, είναι καλά νέα για εμάς, με τον όρο βέβαια μπορέσουμε να προβλέψουμε και να προσαρμοστούμε», είπε η κυρία Λαγκάρντ.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...