Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΔ: Αφήστε όλα τα «λουλούδια» να ανθίσουν

Κάποιοι στη ΝΔ, βουλευτές και στελέχη, θέλουν ο νέος αρχηγός να είναι αντι- Τσίπρας. Νέος, ωραίος, να μην κουβαλάει στην πλάτη του το παρελθόν, να είναιταλαντούχος και να τα λέει από το μπαλκόνι- να σαγηνεύει τα πλήθη. Άλλοι επιθυμούν αρχηγό που να έχει κολλήσει χιλιάδες κομματικά ένσημα, να είναι η φωνή και η συνείδηση της παράταξης. Κάποιοι τον θέλουν να μπορεί να διεμβολίσει τα κόμματα της δεξιάς, ορισμένοι να εκφράζει την κεντροδεξιά και ορισμένοι φιλελεύθερο. Και όλοι είναι πρόθυμοι να βγούνε στα τηλεοπτικά
παράθυρα, στα ραδιόφωνα, να κάνουν δηλώσεις σε εφημερίδες και sites υποστηρίζοντας το δικό τους ή το μακρύ τους και το κοντό τους.
Ουδείς σκέφτεται ότι όποιος εκλεγεί νέος αρχηγός, θα εκλεγεί από όσους μπουν στη βάσανο να στηθούν στις ουρές για να ψηφίσουν. Η βάση της ΝΔ είναι εκείνη που θα αποφασίσει. Κάλπες θα στηθούν και όχι πασαρέλα.   
Κομματική επετηρίδα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει. Μικροί- μεγάλοι θα κριθούν. Ένας θα νικήσει, οι άλλοι θα ηττηθούν. 
Όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την προεδρία. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάκης Βορίδης και οποιοσδήποτε άλλος. Αν οι ψηφοφόροι θελήσουν (τυχαία παραδείγματα) «πούρο δεξιό», θα επιλέξουν τον Βορίδη, αν θελήσουν να απομακρυνθούν από την κοινωνική δεξιά και ζητήσουν νεοφιλελεύθερο θα επιλέξουν τον Μητσοτάκη. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. 
Ένα πρόβλημα υπάρχει με τους περιφερειάρχες. Τον Τζιτζικώστα, τον Μπακογιάννη, τον Τατούλη. Ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να εκλεγούν βουλευτές ως τη λήξη της θητείας τους, έστω και αν παραιτηθούν σήμερα. Δηλαδή δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ως το 2019. Να μας συμπαθάτε, αλλά με εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό- υποψήφιο πρωθυπουργό, τη ΝΔ, δεν την βλέπουμε να προχωράει με σταθερά βήματα.  
Ο Κώστας Καραμανλής, δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην κούρσα. Να στηρίξει κάποιο από τους υποψήφιους. Ενδέχεται να συναντηθεί με όλους. Αλλά με όλους, όχι με ένα ή δύο. Ανάλογη στάση λέει ότι θα τηρήσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ συμφωνούν και σε κάτι άλλο. Θα επιθυμούσαν η εκλογή νέου προέδρου να γίνει σύντομα, αλλά να μην συμπέσει με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Να γινόταν λίγο μετά.  
Με δεδομένη την πρόθεσή τους (και την απόφασή τους) καλό είναι να ηρεμήσουν οι πέριξ αυτών βουλευτές και στελέχη οι οποίοι σπεύδουν να δημοσιοποιήσουν, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι κατεβάζει η κούτρα τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μαζί τους συμφωνεί ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς. Για να μην εισπράξουν κάτι ανάλογο του «ότι του φανεί του λωλοστεφανή».
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...