Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Με πόλωση και κλίμα αισιοδοξίας επιχειρεί ο Τσίπρας να συσπειρώσει το κόμμα του

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει πόλωση, γεγονός που αποδεικνύει την ανησυχία των στενών του συνεργατών για την αποσυσπείρωση αλλά και τιςδιαρροές των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς κάθε κατεύθυνση.Έτσι αποφασίστηκε η μετωπική σύγκρουση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ώστε να παρακαμφθεί η εμφύλια σύγκρουση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η πρώτη περίπτωση μπορεί να φέρει κέρδη από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ ενώ
η δεύτερη, όπως φάνηκε από την περίπτωση Μακρή- Φωτίου, μόνο απώλειες και αμηχανία στα στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ που αναγκάζονται να υπερασπίζονται το τρίτο μνημόνιο μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. 
Ναι, λοιπόν, στην πρόκληση των debates λέει ο Αλέξης Τσίπρας θεωρώντας ότι μπορεί να κερδίσει στα σημεία τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στην σύσκεψη που έκανε χθες το πολιτικό εκλογικό όργανο της Κουμουνδούρου έκρινε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα και θετικά στην πρόσκληση-πρόκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό διότι ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει θέσεις υπέρ των debates, είχε καταθέσει πολλές προτάσεις στον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες και είχαν απορριφθεί και κυρίως γιατί πιστεύει ότι στην ζωντανή αναμέτρηση θα έχει και πολιτικό και επικοινωνιακό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. 
Κοινώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι σε μία τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο βασικών αντιπάλων, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προβάλλει σε υπερθετικό βαθμό το κυρίαρχο δίλημμα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ανάμεσα στο νέο και άφθαρτο και το παλιό κατεστημένο που κυβερνούσε την χώρα 40 χρόνια. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα. Αύριο πιθανότατα θα κάνει περιοδεία στην Κρήτη, ενώ την Παρασκευή θα μιλήσει στην Λιβαδειά. Στην Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της έκθεσης θα βρεθεί μία μόνο ημέρα, την ερχόμενη Κυριακή και από εκεί το πρόγραμμα προβλέπει περιοδεία και προεκλογικές ομιλίες σε πόλεις του βορειοελλαδικού χώρου. 
Στην ίδια λογική της συσπείρωσης εντάσσεται και η «αισιοδοξία» των στελεχών ότι οπωσδήποτε το κόμμα τους θα είναι ο νικητής των εκλογών. Με τα σημερινά δεδομένα-σύμφωνα με τις διαρροές τους- εκτιμούν την διαφορά γύρω στις 5 ποσοστιαίες μονάδες από την Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό και πασχίζουν για την αυτοδυναμία που την βλέπουν όμως δύσκολη. Ωστόσο, θα παλέψουν ως το τέλος γι’ αυτήν επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να συνεργαστεί μετεκλογικά με τις δυνάμεις του παλιού κατεστημένου που βούλιαξαν την χώρα, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι που εκφράζει, όπως λένε κάτι παλιό. 
Η χθεσινή διήμερη κομματική συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με ομόφωνη έγκριση του σχεδίου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κάποιο από τα παρόντα μέλη να εκφράσει αντιρρήσεις ή διαφωνίες. Σε ό,τι αφορά τα «παρών» στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο αυτά θα κριθούν ένα ένα ως ξεχωριστές περιπτώσεις κι αναλόγως με το τι θα υποσχεθούν να πράττουν από εδώ και στο εξής.
Στην Κουμουνδούρου πανηγυρίζουν για την συμμετοχή των Τσακαλώτου, Δρίτσα και Σακελλαρίδη στα ψηφοδέλτια.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...