Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ: Μυστική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ!‏


Φίλοι και φίλες στην Ελλάδα,
Αυτή τη στιγμή, η ΕΕ διαπραγματεύεται μυστική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Η 
TTIP θα επιτρέπει σε πολυεθνικές όπως η Siemens, η Monsanto κι η Eldorado να μηνύουν την Ελλάδα σε μυστικά δικαστήρια και να ζητούν εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, όποτε εκείνες κρίνουν ότι τα συμφέροντά τους πλήττονται από την εθνική μας νομοθεσία.
 Έτσι θα μπορούν ανεμπόδιστες να πλημυρίζουν τη χώρα μας με καρκινογόνα φυτοφάρμακα, βρώμικα εργοστάσια και μεταλλαγμένα τρόφιμα.  Όμως, εκατοντάδες ομάδες πολιτών και οργανώσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα
ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε το πλιάτσικο της δημοκρατίας μας!
Το πανευρωπαϊκό ψήφισμα κλείνει σε λίγες μέρες 
και όλες οι υπογραφές θα παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από μια φαντασμαγορική δράση που θα κορυφωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου ενάντια στην TTIP, για να φτάσουμε τα 3.000.000 υπογραφές:

https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_greece/?blfQQeb&v=65336

Η Αθήνα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι ήδη γεμάτες με λομπίστες πολυεθνικών που περιμένουν διακαώς αυτή τη συμφωνία για να εδραιώσουν την επιρροή τους στις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Η ΤΤΙΡ θα επιτρέπει στις πολυεθνικές να σέρνουν σε ειδικά δικαστήρια κάθε κυβέρνηση που αντιτίθενται στα συμφέροντά τους. Ενδεχομένως, η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ΕΕ - ΗΠΑ να έχει οφέλη -- όχι όμως όταν καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται αυτό το σχέδιο και στο όνομα της χώρας μας, παρόλο που το 97 % των πολιτών δηλώσαμε πρόσφατα στην επίσημη διαβούλευση για την ΤΤΙΡ ότι δε επιθυμούμε ιδιωτικά, εμπορικά δικαστήρια να αποφασίζουν για τα κοινωνικά και τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη μας, αλλά δεν έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τις πολυεθνικές από το να παρεμβαίνουν στους νόμους με τους οποίους δεν συμφωνούν ή να ζητούν αποζημιώσεις σε περίπτωση που τα «μελλοντικά προσδοκώμενα κέρδη» τους πλήττονται από δημοκρατικές αποφάσεις.   

Ήδη πάνω από 2.800.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν υπογράψει το ψήφισμα της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών» ενάντια στην ΤΤΙΡ, αλλά μόνο 5.800 από την Ελλάδα. Αν όμως το κίνημά μας δώσει τώρα μια τεράστια ώθηση σ’αυτή την πρωτοβουλία, μπορούμε να φτάσουμε τα 3.000.000 υπογραφές και να κάνουμε τους ευρωβουλευτές να βάλουν τη δημοκρατία πάνω από τα κέρδη των πολυεθνικών. 
  

Υπόγραψε τώρα το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το
 μέσω 
Facebook, Twitter και email για να ξεσκεπάσουμε το σκάνδαλο:

https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_greece/?blfQQeb&v=65336
Πάνω από 2.000.000 μέλη του Avaaz υψώσαμε το ανάστημά μας ενάντια στην μακιαβελική Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης (ACTA) και πείσαμε τους ευρωβουλευτές να την καταψηφίσουν. Τώρα, ήρθε η ώρα να αποτρέψουμε αυτή τη νέα συμφωνία που απειλεί τα δικαιώματα που αποκτήσαμε με σκληρούς αγώνες. Οι πολυεθνικές δε δικαιούνται να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην εθνική μας νομοθεσία απ’ ότι εμείς οι πολίτες!   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
 
Σπύρος, 
Alex, Bert, Laila, Marie και όλη η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...