Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Moody's: Επιβεβαίωσε το Caa3 της Ελλάδας

Την αξιολόγηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο quot;Caa3 quot; επιβεβαίωσε η Moody #39;s, αλλάζοντας παράλληλα το outlook σε σταθερό.
Οι βασικοί παράγοντες πίσω από την επιβεβαίωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, είναι η έγκριση του τρίτου προγράμματος διάσωσης και η εμφάνιση ενός πολιτικού σχηματισμού που είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκός από τους προκατόχους του, για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα απαιτήσει το πρόγραμμα. Παρά τις θετικές εξελίξεις, η αξιολόγηση quot;Caa3 quot; εξακολουθεί να ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο κινδύνου για την υλοποίηση με δεδομένη την αδυναμία των θεσμών στην Ελλάδα και την προηγούμενη φτωχή επίδοση στην εφαρμογή των όρων της οικονομικής στήριξης.

Το σταθερό outlook, σημειώνει η Moody #39;s, αντανακλά την άποψη του οίκου αξιολόγησης, οτι οι κίνδυνοι για τους πιστωτές είναι πλέον γενικά εξισορροπημένοι με δεδομένο ότι οι πρόσφατες εκλογές οδήγησαν, για πρώτη φορά από το 2010, σε σημαντική εκπροσώπηση στον ελληνικό κοινοβούλιο κομμάτων που έχουν υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό το τρίτο πακέτο διάσωσης.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...