Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

-Θα κουρέψουμε τις καταθέσεις αν...



Eκοψε την ανάσα στους Ελληνες ο Τσακαλώτος με συνέντευξή του στους Financial Times.
O υπουργός που έφερε στην Ελλάδα το 3ο Μνημόνιο παραδέχεται ανοιχτά πως αν δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέσα στο 2015 πάμε για κούρεμα καταθέσεων.
Βέβαια ο Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι θα κουρευτούν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ αλλά ποιος τον πιστεύει, όταν οι Ελληνες πολίτες έχουν 90 δις ευρώ κόκκινα στεγαστικά δάνεια και 20 δις ευρώ καταναλωτικά;
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να κάνει μία ισχυρή αρχή με τις μεταρρυθμίσεις τον Οκτώβριο, επειδή αυτό θα ξεκλείδωνε την υποδόση των 3 δισ. ευρώ του
προγράμματος με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου.
Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του έτους. Αν αυτό δεν συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμοσθούν οι νέοι κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι θα επιβάλουν «κούρεμα» των καταθέσεων όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, αναφέρει η εφημερίδα.
Λίγες ώρες πριν ο συνεργάτης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού" Σον Κόννερυ έγραφε>
Ο ΕΝΦΙΑ θα μοιάζει με χάδι μπροστά στα οικονομικά βασανιστήρια που κουβαλάει μαζί του ο πιο βάρβαρος χειμώνας των μνημονίων.
Με την γερμανική οικονομία λαβωμένη από την αιμορραγία της VW όποιος πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ξανασχοληθεί σοβαρά με την διάσωση της Ελλάδας πλανάται.
Τα 86 δις ευρώ του 3ου Μνημονίου δεν θα φθάσουν ποτέ στην Ελλάδα-μόνο ένα μέρος τους, κοντά στα 30 δις ευρώ με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Τα υπόλοιπα θα προέλθουν από την καταλήστευση των εντίμων Ελλήνων φορολογουμένων, όσων δηλαδή που δεν μπόρεσαν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος των οικονομικών βασανιστηρίων που έρχονται υπολογίστε ότι οι Ελληνες πολίτες χρωστάμε στις τράπεζες 80 δις ευρώ μόνο σε στεγαστικά δάνεια.
Χρωστάμε άλλα 20 δις ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια.
Το ελληνικό κράτος οφείλει στους δανειστές του 400 δις ευρώ.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Τσίπρα διατηρεί τον ληστρικό ENΦΙΑ ενώ εξαντλεί την ευρηματικότητά της να εφεύρει έναν ΕΝΦΙΑ αυτοκινήτων μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας.
Ταυτόχρονα σκοτώνει τις επικουρικές συντάξεις ενώ και τις κύριες θα τις δίνει όταν έχει.
Με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά οδηγεί στην φτωχοποίηση και την ερήμωση των ακριτικών νησιών με αποτέλεσμα η Ελλάδα να "μαζέψει" σε βάθος χρόνου χωρίς η Τουρκία να ρίξει μια ντουφεκιά.
Στο μεταξύ τα κρυφά χαράτσια κάνουν την εμφάνισή τους κατά ριπάς.
Ούτε μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τους διάσημους ληστές Ντάλτονς δεν θα έβαζε τόσους φόρους και χαράτσια-δεν θα σταματούσε να δίνει συντάξεις.
Αυτό μάλιστα ούτε ο Μακιαβέλι δεν το συνιστούσε στους Ηγεμόνες-όπως θέλει να αποκαλεί η ΑΥΓΗ τον Αλέξη.
Η κυβέρνηση Τσίπρα στο μεταξύ έχει αδειάσει όλα τα Ταμεία τους προηγούμενους 7 μήνες της διακυβέρνησης-διαπραγμάτευσης.
Η ιδέα ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι και ο πιο κρύος των τελευταίων χρόνων κάνει ακόμη πιο εφιαλτικό το σενάριο.
Την ίδια ώρα χάρη στον Κατρούγκαλο επιστρέφουν οι φακελάκηδες δημόσιοι υπάλληλοι και χάρη στον υπουργό Δικαιοσύνης κυκλοφορούν ελεύθεροι πάσης φύσεως δολοφόνοι.
(H κυβέρνηση Τσίπρα έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο να συλλαμβάνει συντρόφους της του ένοπλου αγώνα-στους οποίους κάποτε έσπευδαν σαν μάρτυρες υπεράσπισης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.)
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν συλλαμβάνει μεγαλοφοροφυγάδες, δεν τολμάει να βγάλει σε διαγωνισμό τις τηλεοπτικές άδειες, δεν τολμάει να ακουμπήσει τις παράγκες της Δικαιοσύνης.
Στο μεταξύ κανείς ξένος επενδυτής δεν την εμπιστεύεται ώστε να επενδύσει στην Ελλάδα.
Αρα που θα βρει λεφτά η κυβέρνηση Τσίπρα;
Ρωτήστε τις καταθέσεις σας...
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...