Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Reuters: 430.000 μετανάστες στην Ευρώπη το 2015 - Οι 309.000 μέσω Ελλάδας


Ο αριθμός ρεκόρ των 430.000 μεταναστών διέσχισαν φέτος τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη, από τους οποίους οι 309.000 μέσω της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Το δημοσίευμα αναφέρει δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος τόνισε ότι από τη στιγμή που ο πόλεμος συνεχίζεται, “μόνο ο κακός καιρός θα τους σταματήσει”. Μόλο στη Λέσβο, περίπου 4.000 άνθρωποι έφτασαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, αναφέρει το δημοσίευμα, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό προτού ξεσπάσουν μπόρες και θυελλώδεις άνεμοι λόγω φθινοπώρου. Από εκεί, τονίζεται στο ρεπορτάζ, σχεδόν όλοι ελπίζουν πως θα φύγουν από την Ελλάδα σε αναζήτηση καλύτερης ζωής στον βορά της Ευρώπης.

“Φύγαμε από τους σκοτωμούς και τον πόλεμο στη Συρία”, λέει ο Omar, ένας Παλαιστίνιος από τη Δαμασκό, που πήρε το πλοίο, μαζί με 2.500 ακόμη άτομα, από τη Χίο και τη Λέσνο, όντας ακόμη αβέβαιος για το ποιος θα είναι ο τελικός του προορισμός, η Γερμανία ή η Σουηδία. Ταξίδεψε για μία εβδομάδα ώστε να φτάσει στην Ελλάδα και ελπίζει πως θα φέρει μαζί του και την οικογένειά του. Το μόνο που ζητάει από την Ευρώπη, είναι “να μας αντιμετωπίσουν ως ανθρώπους”, αναφέρει το δημοσίευμα.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...