Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Οι επιστήμονες για το κλίμα έχουν τρομοκρατηθεi

Φίλη, φίλε.

Ο θερμοστάτης της Γης μόλις έσπασε και δεν ξέρουν το γιατί. Δεν θα έπρεπε να καταγράφουν τόσο υψηλές θαλάσσιες θερμοκρασίες για τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα ρεύματα του Ατλαντικού ωκεανού που ρυθμίζουν το κλίμα μας έχουν τρελαθεί, κι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι απ’ το Μεξικό ως την Αυστραλία πεθαίνουν. Πρόκειται για μαζική εξαφάνιση ειδών και συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.

Ήδη εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από πυρκαγιές, λιμό και πλημμύρες κάθε χρόνο. Κι η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Η κλιματική κρίση θα μας επηρεάζει όλες κι όλους για το υπόλοιπο της ζωής μας. Και για τις γενιές των παιδιών και των εγγονιών μας η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη.

Αυτή τη στιγμή το κίνημά μας οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο. Στη δίκη για να σταματήσει η κατασκευή του γιγάντιου αγωγού φυσικού αερίου στην Α. Αφρική όλα είναι πιθανά, οι κοινότητες των αυτοχθόνων στον Αμαζόνιο χρειάζονται στήριξη για να σταματήσουν την εισβολή πετρελαϊκών κολοσσών, και μια πιθανή αγωγή κατά της BP για τις τοξικές πετρελαιοπηγές της μόλις μπήκε μπροστά. Οι επόμενοι μήνες μπορεί να έχουν καθοριστική σημασία.

Η δύναμη του Avaaz πηγάζει απ’ τα μέλη του κινήματος. Βασιζόμαστε στη γενναιόδωρη στήριξή σας για να ξεκινήσουμε το σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης.

Μπορείς να δεις περισσότερα για το τι σχεδιάζουμε παρακάτω. Αλλά αν αισθάνεσαι ήδη την κρισιμότητα της κατάστασης, στήριξε τον αγώνα μας ξεκινώντας μια τακτική δωρεά. Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες όπως εσύ, κι όσο περισσότερες δωρεές συγκεντρώνουμε, τόσο πιο δυναμικά μπορούμε να αγωνιστούμε!

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

Ή κάνε μια εφάπαξ δωρεά
Η ζωή στον πλανήτη είναι εύθραυστη. Πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία σταματάει να υπάρχει.

Ορισμένες περιοχές του πλανήτη πλησιάζουν τώρα αυτή την κόκκινη γραμμή, όπου λίγες ώρες σε εξωτερικό χώρο μπορεί να αποβούν θανατηφόρες. Κι όμως, οι ηγέτες του κόσμου επιμένουν να τροφοδοτούν την κρίση. Σκάβουμε τον λάκκο μας.

Καθώς ο πλανήτης ψήνεται, είναι η ώρα να τραβήξουμε τη δημόσια προσοχή και να εντείνουμε την πίεση για ριζοσπαστική αλλαγή. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ισχυρότερες εταιρείες και κυβερνήσεις στον κόσμο. Οι φωνές μας είναι δυνατές, αλλά οι τακτικές δωρεές μας επιτρέπουν να στηρίζουμε νομικές υποθέσεις που διαρκούν μήνες, όπως επίσης και κρίσιμες έρευνες αλλά και στοχευμένες ακτιβιστικές δράσεις.

Οι μικρο-δωρεές μας, από κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν άμεσο αποτέλεσμα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Αν συγκεντρώσουμε αρκετούς πόρους, μπορούμε:
Να στηρίξουμε αγρότες και τοπικές κοινότητες για να καταθέσουν στο δικαστήριο για τον φρικτό αγωγό της Total που θα διασχίζει Τανζανία και Ουγκάντα,
Να δώσουμε τη δυνατότητα σε λαούς του Αμαζονίου να υπερασπιστούν το τροπικό δάσος από πετρελαϊκούς κολοσσούς και βιομηχανικές γεωργικές φυτείες, και να στηρίξουμε τα σχέδιά τους για την αναγέννηση του δάσους,
Να βοηθήσουμε 21 νέες και νέους να μηνύσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης. Αυτή η αγωγή θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, γι' αυτό και μπλοκάρεται εδώ και 9 χρόνια!
Να ενισχύσουμε την εκστρατεία μας για να αποτρέψουμε τη νίκη της ακροδεξιάς. Απειλεί όλα όσα πρεσβεύουμε, γι' αυτό θα βάλουμε τα δυνατά μας πριν απ’ τις εκλογές,
Να έχουμε τη δυνατότητα να αντιδρούμε αστραπιαία στις μεγαλύτερες απειλές που δέχονται το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα κι η δημοκρατία.Η κλιματική κρίση δεν είναι απλά επείγουσα ή σοβαρή. Είναι υπαρξιακή. Όταν ο κόσμος κινδυνεύει, δεν σταματάς να αγωνίζεσαι. Βάζεις τα δυνατά σου περισσότερο από ποτέ. Ας το κάνουμε μαζί. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

Ή κάνε μια εφάπαξ δωρεά
Το Avaaz δεν κάνει μόνο ψηφίσματα. Είμαστε ένα κίνημα ανθρώπων από κάθε χώρα της Γης. Είμαστε δικηγόροι, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, παππούδες. Ασκούμε πίεση στις κυβερνήσεις μας και δεν φοβόμαστε να τους καταλογίζουμε ευθύνες. Χρηματοδοτούμε τεράστια καταφύγια άγριας ζωής, αγωνιζόμαστε στο πλάι των αυτόχθονων κοινοτήτων κι υπερασπιζόμαστε τα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα της Γης. Όταν εκατομμύρια από εμάς σ’ όλο τον πλανήτη ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε τα πιο εκπληκτικά πράγματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Με ελπίδα κι απεριόριστη αποφασιστικότητα,

Jon, Mike, Adela, Kaitlin, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...