Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η ευημερία των κατοίκων στα μικρά νησιά

Από τη Σέριφο και ένα ταξίδι που είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω ισχυρών ανέμων, ξεκίνησε την περιοδεία του μετά από το Πάσχα ο Νίκος Ανδρουλάκης, εγκαινιάζοντας έτσι τον χορό περιοδειών της τελικής ευθείας προς τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου.

Ισχυρό μήνυμα για την στρατηγική του κόμματός του αναφορικά με τα μικρά νησιά της χώρας μας, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε δηλώσεις του λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Σερίφου Κωνσταντίνο Ρεβίνθη.
Αφού συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, την υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, καθώς και για τις επιπτώσεις της golden visa στην οικιστική ανάπτυξη των μικρών νησιών κάτω των 3000 κατοίκων, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «για εμάς, είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας». Για αυτό και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνουν, όπως είπε, να υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα. Ζήτησε ακόμα ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία.

Ειδικά για το θέμα της golden visa, που πρώτος το ‘σήκωσε’ εδώ και μήνες, υποστήριξε πως είναι ‘αδιανόητο’ η κυβέρνηση, που μετά από την πίεση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέβασε το όριο απόκτησής της στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά, αλλά όχι στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και της υπόλοιπης Ελλάδας. Εκεί, το όριο παραμένει στις 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες.

Από σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα και ως την Κυριακή του Θωμά, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά της Κρήτης, ενώ στο μεταξύ, θα προγραμματιστεί ο επόμενος προορισμός του. Μέσα στην εβδομάδα, δε, αναμένεται να βγουν στη δημοσιότητα τα πρώτα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.
https://www.matrix24.gr/2024/05/protereotita-tou-pasok-i-evimeria-ton-katikon-sta-mikra-nisia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...