Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτή την κυβέρνηση να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη;

Με την πεποίθηση ότι την 9η Ιουνίου θα ανοίξει η πόρτα, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ να είναι παρελθόν, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που με μία ομιλία εφ’ όλης της ύλης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αφορμή στάθηκαν σειρά υποθέσεων, από την πρόσφατη απόφαση για το Μάτι ως την πολλάκις υπονόμευση του κράτους Δικαίου, που καταλόγισε στην κυβέρνηση. Και όλα αυτά, για να διερωτηθεί δημόσια αν ο ελληνικός λαός μπορεί να εμπιστευθεί αυτή την κυβέρνηση για να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη. «Ακόμα και σήμερα, δυο χρόνια σχεδόν μετά τις υποκλοπές, δεν έχει κληθει ο στενότερος συνεργάτης και ανιψιός του πρωθυπουργού, κ.Δημητριάδης από τη Δικαιοσύνη», είπε, σημειώνοντας πως το ίδιο συμβαίνει με τους επιχειρηματιες των παράνομων λογισμικών και τον διευθυντή σήμερα της ΝΔ, που τότε, ως ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών εξήγαγε τα λογισμικά αυτά σε αυταρχικά καθεστώτα της Αφρικής. «Εσείς θα μεταρρυθμίσετε τη Δικαιοσύνη;» ρώτησε τους κυβερνώντες, θυμίζοντας τις επιθέσεις υπουργών στις ανεξάρτητες αρχές και τους δικαστικους επειδή έκαναν τη δουλειά τους, τον αντισυνταγματικό -όπως ομόφωνα έκρινε το ΣτΕ- νόμο του κ.Τσιάρα, τον μη σεβασμό στο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την άρνηση σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη βάση του κ.ο.κ.

«Δε σέβεστε ούτε την ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε τις ανεξάρτητες αρχές, ούτε την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, όταν αυτή πλήττει την εξουσία σας», είπε, θυμίζοντας τι ακολούθησε και με αφορμή τα δημοσιεύματα για την …κοπτοραπτική στους διαλόγους μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών στα Τέμπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως, θύμισε και κάτι άλλο. Την … ‘ηφαιστειακή έκρηξη’ του πρωθυπουργού, που αίφνης των έριχναν τα συμφέροντας, όπως είπε, που ήταν ακριβκώς εκείνα που τον …έφτιαξαν. «Μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτόν τον αναξιόπιστο πρωθυπουργό που το πρωί κατήγγειλε τα συμφέροντα με τα οποία διαπλέκονταν το βράδυ οι στενότεροί του συνεργάτες;», διερωτήθηκε, για να καταλογίσει μεταξύ πολλών αλλων, μηδενική αξιοπιστία στον πρωθυπουργό .
https://www.matrix24.gr/2024/05/boroume-na-empistefthoume-afti-tin-kivernisi-na-metarrithmisi-ti-dikeosini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...