Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός οποίος σήμερα (17/5) θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ημαθία, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πολιτική επιστροφής στη χρεοκοπία, τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ξεκαθάρισε ότι τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο θα προχωρήσουν.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή πατριωτική δύναμη και η μόνη που μιλάει για την Ευρώπη» είπε στην ομιλία του στην Κατερίνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της ακρίβειας, προανήγγειλε ότι σήμερα (17/5) θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να ζητήσει ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για να έχουμε, όπως είπε, εναρμόνιση τιμών, ήτοι οι πολυεθνικές να κάνουν την εναρμόνιση των τιμών για όλες τις χώρες.

Σε απόσπασμα της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Βλέπετε γιατί η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι η μόνη δύναμη που μιλάει για τα θέματα αυτά. Κανείς άλλος. Μου κάνει πολύ εντύπωση, κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός, κανένα άλλο κόμμα δε λέει κουβέντα για το βασικό ζητούμενο των εκλογών που είναι τι θα κάνουμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα.

Γιατί δεν έχουν άποψη, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν θέση, δεν έχουν κύρος, δεν έχουν διαπραγματευτική δυνατότητα, δεν έχουν τίποτα. Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο της σχέσης μας με την πίστη και την Ορθοδοξία.

Δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω ότι σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά αλλά και αυστηρά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε αυτούς δε που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ότι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.


Σε αυτούς που θωράκισε την άμυνα της χώρας.

Σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας.

Σε αυτούς που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με νέα αυτοπεποίθηση.

Σε αυτούς οι οποίοι γνωρίζουνότι διπλωματία σοβαρή δεν κάνεις με φωνές και με κορόνες, αλλά με αυστηρές διαπραγματεύσεις.

Και εδώ στην Πιερία 15.000 συμπολίτες μας ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.Τρία κόμματα συγκεκριμένα.

Και θα ήθελα να αναλογιστούν αυτοί οι συμπολίτες μας αν πραγματικά τα κόμματα αυτά δικαίωσαν τις προσδοκίες τους, ή αν απλά ήταν μία φωτοβολίδα, ένα πυροτέχνημα που ουσιαστικά πολιτικά σας εξαπάτησαν».
Σε Ημαθία και Πέλλα περιοδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Σε Ημαθία και Πέλλα περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο ημερήσιο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων Ημαθίας.

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με πολίτες στη Βέροια.

Εν συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της ‘Ανοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Τέλος στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.
https://www.enikos.gr/politics/akriveia-entos-tis-imeras-i-epistoli-mitsotaki-stin-komision-gia-tis-diaforetikes-times-timologisis-ton-polyethnikon/2159210/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δύσκολη η επόμενη μέρα – Πολλαπλά «χτυπήματα» κατά Ανδρουλάκη από τους επίδοξους αρχηγούς

Τέσσερις μέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής κ...