Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Δέχονται επίθεση

Φίλοι και φίλες,

H Γκρέτα και τα παιδιά που αγωνίζονται για το κλίμα του πλανήτη μας δέχονται επίθεση!
 
Νέες έρευνες μόλις αποκάλυψαν ότι οργανωμένα δίκτυα ακροδεξιών στοιχείων και αρνητών της κλιματικής αλλαγής διαδίδουν χυδαία ψέματα γι’ αυτά τα νέα παιδιά που ενέπνευσαν εκατομμύρια κόσμο να κατέβει στους δρόμους.
 
Απ’ το ότι είναι «υποχείρια» και μαριονέτες χρηματοδοτούμενες από μεγιστάνες, μέχρι ότι τους έχουν κάνει «πλύση εγκεφάλου» – το ίντερνετ έχει γεμίσει με fake news γι’ αυτά τα

γενναία παιδιά. Είναι άλλο ένα παράδειγμα για το πώς η ακροδεξιά χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να διχάσει τον κόσμο και να φιμώσει όσους έχουν το θάρρος να φωνάξουν την αλήθεια στην εξουσία.
 
Αλλά έχουμε ένα ΤΕΛΕΙΟ σχέδιο για να τους κόψουμε τη φόρα…
 
Μια μικρή ερευνητική ομάδα του Avaaz στην Ευρώπη εξιχνίασε οργανωμένα δίκτυα παραπληροφόρησης, το υλικό των οποίων είχε προβληθεί 3 ΔΙΣ. φορές μέσα σ’ ένα χρόνο. Οι αποκαλύψεις μας έγινα παγκόσμια είδηση και μέσα σε λίγες μόνο μέρες απ΄ την καταγγελία μας, το Facebook έκλεισε τι σελίδες! Κι αυτή η έρευνα έγινε σε μόνο έξι χώρες της Ευρώπης –  φαντάσου αν την κάναμε σε παγκόσμιο επίπεδο!
 
Αν όλοι και όλες στηρίξουμε σήμερα, μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως έρευνες στα μεγαλύτερα δίκτυα παραπληροφόρησης που διαδίδουν ψέματα για κρίσιμα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι πρόσφυγες. Το κίνημά μας είναι κινητήριος δύναμη του παγκόσμιου αγώνα ενάντια στα fake news – και αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την ομάδα και να πιάσουμε αμέσως δουλειά!
 
Ο όμορφος πλανήτης μας βρίσκεται στα όριά του, και ο κόσμος πλέον κινητοποιείται μαζικά για να τον σώσουμε. Αλλά για να νικήσουμε, πρέπει να σταματήσουμε την ακροδεξιά που διχάσει τους λαούς μας με fake news – στήριξε με όποιο ποσό μπορείς για να υπερασπιστούμε την αλήθεια και τον πλανήτη μας:

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 1€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 2€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 4€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 8€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες απ’ τη Βραζιλία μέχρι τις Φιλιππίνες, κι απ’ τις ΗΠΑ μέχρι την Ιταλία δέχονται καταιγισμό ακροδεξιών fake news μέσω Facebook, YoutΤube και WhatsApp. Ο καλύτερος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι να ρίξουμε φως σ’ αυτά τα σκοτεινά δίκτυα που συντονισμένα σπέρνουν την παραπληροφόρηση, και να τα κλείσουμε ένα-ένα.

Οι επιθέσεις που δέχεται το κλιματικό κίνημα κι η επιστήμη είναι βγαλμένες απευθείας απ’ το εγχειρίδιο ακροδεξιάς προπαγάνδας. Το 97% των επιστημόνων συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα κι ότι την προκαλεί ο άνθρωπος. Αλλά τα ακροδεξιά τρολ διαστρεβλώνουν τα στοιχεία και εκτοξεύουν λάσπη σε όποιον τολμάει να φωνάξει την αλήθεια.

Και δεν το κάνουν μόνο για την κλιματική αλλαγή. Οι έρευνές μας στην Ευρώπη αποκάλυψαν ότι αυτά τα δίκτυα διαδίδουν ψέματα σχετικά με οποιοδήποτε θέμα μπορεί να διχάσει. Ξέρουμε πώς να αντεπιτεθούμε σ’ αυτήν την απειλή -- αλλά πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα, και μάλιστα γρήγορα. Αν αρκετοί από εμάς στηρίξουμε, θα μπορέσουμε:

  • Να μεγαλώσουμε την ερευνητική μας ομάδα ώστε να βάλουμε λουκέτο στα δίκτυα των τρολ και να εκπαιδεύσουμε κι άλλες ομάδες για το πώς να ανιχνεύουν και να καταγγέλλουν την παραπληροφόρηση.
  • Να ξεκινήσουμε επείγουσες έρευνες σε όλο τον κόσμο για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας και τη δημοκρατία.
  • Να πιέσουμε τις εταιρείες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και τις κυβερνήσεις ώστε να λάβουν μέτρα.
  • Να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια ομάδα πίεσης που θα δημοσιεύει τα ευρήματά μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και θα προειδοποιεί το κοινό.

Η σωτηρία του πλανήτη απαιτεί συνεργασία των λαών. Αλλά αυτός ο πόλεμος στην αλήθεια έχει σκοπό να μας διχάσει και μπορεί να είναι θανατική ποινή για τον πλανήτη μας. Στήριξε σήμερα για να αντισταθούμε και να νικήσουμε, για τα παιδιά μας και το μέλλον μας:

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 1€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 2€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 4€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 8€
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημα του Avaaz αγωνίζεται για να προστατέψει τη ζωή σε όλες τις μορφές της. Αγοράσαμε χιλιάδες στρέμματα μεγάλης οικολογικής σημασίας για να τα σώσουμε, βοηθήσαμε να κερδηθεί η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και σταθήκαμε δίπλα στους αυτόχθονες λαούς που αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα πατρογονικά τους εδάφη. Τώρα πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό -- να υπερασπιστούμε την αλήθεια και να προστατέψουμε τις δημοκρατίες και τον πλανήτη μας απ’ τα τοξικά ψέματα.

Με ελπίδα, αγάπη και αποφασιστικότητα,

Marigona, Bert, Sofia, Christoph, Camille, Francesco, Flora και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...