Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

«Αντίο» Γιούνκερ με... αυτοκριτική: «Πολύ συχνά ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού»

Απολογισμό της πενταετούς του θητείας στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε σήμερα, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ως μια από τις επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε και την περίπτωση της Ελλάδας.
«Καταφέραμε να ξαναδώσαμε στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια που της αρμόζει. «Πολύ συχνά ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Θελήσαμε να ξαναδώσουμε σε αυτόν τον λαό τους τίτλους αξιοπρέπειας που του αξίζουν», τόνισε ο πρόεδρος
Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κομισιόν υπό την προεδρία του προσπάθησε να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα με όλες τις κυβερνήσεις και να κρατήσει τη χώρα μας στην Ευρωζώνη.
«Θυμάμαι υπήρχαν πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που δεν ήθελαν να ασχοληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ελλάδα. Θυμάμαι ακόμα πολλά τηλεφωνήματα πρωθυπουργών που μου λέγανε να ασχοληθώ με τα ζητήματα της Κομισιόν, καθώς η Ελλάδα ήταν πρόβλημα των κρατών μελών της ΕΕ. Εμείς πιστεύαμε ότι έπρεπε να ασχοληθούμε βάσει των Συνθηκών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν αποχωρήσει από το βήμα, με τη φράση «ζήτω η Ευρώπη».
Αναφορικά με τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κύπρου καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφερε να συμβάλει για την επανένωση της χώρας, την αποτυχία υιοθέτησης μιας συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Αρνητική απάντηση έλαβε, από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο  Μάτι  από την πυρκαγιά του Ιο...