Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Χαρίτσης: «iSYRIZA, μία νέα σχέση με την πολιτική»

«Πρόσκληση, αλλά και πρόκληση» χαρακτηρίζει το σύνθημα της καμπάνιας για τη λειτουργία του iSYRIZA, «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο dailyathens.gr.
«Πρόσκληση, αλλά και πρόκληση», σημειώνει ειδικότερα, «για όσες και όσους αναζητούν ένα μέσο έκφρασης και δράσης, στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να ακυρώσει όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες που έκανε
η χώρα και οι πολίτες συλλογικά τα προηγούμενα χρόνια».
Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «για πρώτη φορά, ένα κόμμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί ένα μαζικό άνοιγμα στους συμπολίτες μας, με έναν τρόπο διαφορετικό από την παραδοσιακή αντίληψη για την πολιτική». Μιλώντας για την πλατφόρμα iSYRIZA, σχολιάζει πως «δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η καινοτομία -τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο- προέρχεται από ένα κόμμα της Αριστεράς, ενός χώρου που αντιλαμβάνεται την ανάγκη να εξελίσσεται ώστε να ακουμπάει και να αφουγκράζεται τις μεγάλες μεταβολές που μας περιβάλλουν». Προσθέτει ότι από τις «μαζικές εγγραφές μελών στη νέα πλατφόρμα, σε μόλις λίγα 24ωρα» αποδεικνύεται πως «χιλιάδες γυναίκες και άνδρες αντιλαμβάνονται αυτήν την ανάγκη σήμερα, και θέλουν να παλέψουν για την επόμενη μέρα», ενώ τονίζει ότι το iSYRIZA διευκολύνει την επικοινωνία με τα «κύτταρα» του κόμματος σε κάθε πόλη και εργασιακό χώρο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης ΝΔ, τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται περίτρανα το νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό προφίλ της νέας κυβέρνησης». Μίλησε, ειδικότερα, για «σειρά επιθέσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις πρωτοβουλίες στήριξης των λίγων και ισχυρών», «θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα» και «μπαράζ "χολιγουντιανών" και επικοινωνιακά επενδεδυμένων επιθέσεων». Έκανε λόγο για «χρονικό ψεύδους της ΝΔ, προεκλογικών αθετήσεων και μετεκλογικών κυβιστήσεων, και βεβαίως προσπάθειας οικειοποίησης όλων των θετικών ενεργειών και επιτευγμάτων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...