Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Γεννηματά – Ανδρουλάκης: Σφράγισαν τη ρήξη σε μυστικό τετ α τετ

Γεννηματά και Ανδρουλάκης σφράγισαν τη ρήξη τους σε ένα μυστικό τετ α τετ το μεσημέρι της Παρασκευής. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», κατά την διάρκεια της συνάντησης που και οι δύο θέλησαν να παραμείνει κρυφή, η Φώφη Γεννηματά φέρεται να επέμεινε στο να διοργανωθεί συνέδριο το ταχύτερο δυνατό - ίσως το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοέμβρη-, ενώ  Νίκος Ανδρουλάκης διαφώνησε με το ενδεχόμενο να προσέλθουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ) και της υπενθύμισε το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει Τακτικό
Συνέδριο και όχι Έκτακτο.
Πριν το ραντεβού ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον Σκάι για την απόφαση Γεννηματά έκανε σαφές ότι το Συνέδριο «πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του». Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ». Το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που ως γνωστόν ήταν ο βασικός αντίπαλος της κυρίας Γεννηματά κατά την εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ το 2017 δήλωσε ξεκάθαρα  αντίθετος σε εξπρές διαδικασίες.
Όταν ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον τεθεί θέμα στο Συνέδριο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Θα τοποθετηθώ δημόσια στην περίπτωση που τεθεί ένα τέτοιο θέμα».
Οι καλά γνωρίζοντες πάντως «αποκαλύπτουν» ότι πλευρά Γεννηματά εξετάζει σοβαρά στο να στηρίξει στο Συνέδριο αλλαγή στο καταστατικό, ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην ηγεσία όσο διαρκεί η θητεία του στο ΚΙΝΑΛ- δηλαδή να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Αρνητική απάντηση έλαβε, από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο  Μάτι  από την πυρκαγιά του Ιο...