Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

“Γη και ύδωρ” στους επενδυτές Οδοστρωτήρας για τα εργασιακά δικαιώματα

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το λεγόμενο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη βουλή και ετοιμάζεται να το ψηφίσει αργά απόψε, επιχειρεί με σαρωτικό τρόπο να επιβάλει μια σειρά από ανατροπές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.
Αποθέωση της «επιχειρηματικότητας» χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια», fast-track επενδύσεις και εισβολή των ιδιωτών παντού ακόμα και στον έλεγχο των επενδύσεων. Διάλυση των κλαδικών συμβάσεων, ενίσχυση  της ελαστικής εργασίας, προώθηση της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, κυρώσεις-χάδι στους παρανομούντες εργοδότες. Άγρια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και των σωματείων τους, με χειραγώγηση
της λειτουργίας τους και της βούλησης των μελών τους, ηλεκτρονικό φακέλωμα, μπλοκάρισμα κάθε απεργιακής δυνατότητας.
Η κυβέρνηση της  ΝΔ ξαναβάζει στο στόχαστρο τα σωματεία με απεργιοκτόνες ρυθμίσεις. Επεκτείνει τους αντεργατικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, προωθώντας αλλαγές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται η δημιουργία συνδικαλιστικού μητρώου σωματείων και μελών, δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων! Μάλιστα, ο Υπουργός Εργασίας ορίζεται ως ανώτατη αρχή, που θα  καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, θα μπορεί να τα υπερβαίνει και  να ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους!
Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία. Βάλλουν ευθέως στην οργάνωση της πάλης στην βάση των εργαζομένων, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, να αναγεννηθεί η συλλογική πάλη και να ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεκάδες εργατικοί αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ξεδιπλώθηκαν με πρωταγωνιστές τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Δε θα γίνει η συναλλαγή του κυβερνητικού συνδικαλισμού ήττα των εργαζόμενων και αφοπλισμός των σωματείων.
Οι χειρισμοί της συνδικαλιστική γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οδήγησαν πρώτα στη μεθόδευση για αποκλιμάκωση στις 2/10 και στη συνέχεια στην απόλυτη άρνηση για απεργιακή κινητοποίηση ενόψει της ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου την Πέμπτη!
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον αγώνα που θα βάλει φρένο στην καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας. Κι αυτό είναι υπόθεση της συλλογικής δράσης και των σωματείων μας! Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους!
Η απάντηση στα σχέδια τους είναι η ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ, η ενίσχυση των διαδικασιών της βάσης (Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα) και της πολύμορφης μορφωτικής, πολιτιστικής και αγωνιστικής τους δράσης, ο μαζικός, πολύμορφος, συντονισμένος αγώνας εργαζομένων και νεολαίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...