Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» από την κυβέρνηση -Ποιοι θα πάρουν έξτρα χρήματα

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Χαρακτηριστικά σημείωσε για το αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο κοινωνικό μέρισμα. «Εμείς λοιπόν έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και όχι με συνθήματα. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης. Κάθε φορά όμως όλο και αιφνιδιάζουμε. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Πληροφορίες από Τα Νέα αναφέρουν ότι από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου έχει αποκλειστεί η χορήγηση μερίσματος σε συνταξιούχους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τακτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη λεγόμενη 13η σύνταξη λέγοντας ότι «επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να διανείμει νωρίτερα το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, αυτό που δινόταν το Δεκέμβριο δόθηκε τον Μάιο» για να προσθέσει ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...