Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία

Ο  γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πως καλύτερα να το πει ο άνθρωπος, δήλωσε χτες στην Τουρκία όπου βρίσκεται: «Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας πολύ ταραγμένης περιοχής. Κανένας άλλος σύμμαχός μας δεν έχει υποφέρει τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις. Κανένας άλλος σύμμαχός μας δεν είναι πιο εκτεθειμένος στην αστάθεια, στη βία και την ταραχή που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή.
Και κανένας άλλος ΝΑΤΟικός σύμμαχος δεν έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς πρόσφυγες όπως η Τουρκία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη Συρία». Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία, κάλεσε χτες την Άγκυρα να δράσει, αλλά να δράσει «με αυτοσυγκράτηση» (!;!;!) κατά την
επιχείρηση που διεξάγει εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.
«Αν και η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλειά της, αναμένουμε από αυτή να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Τον ενημέρωσα για τις σοβαρές μου ανησυχίες αναφορικά με την επιχείρηση αυτή και για τους κινδύνους περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής», πρόσθεσε.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε επίσης ότι «δεν θα πρέπει να κινδυνεύσουν» οι πρόοδοι που έχουν καταγραφεί στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Οι μαχητές του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) δεν πρέπει να καταφέρουν να αποδράσουν», υπογράμμισε ο ίδιος.
Στη διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης Τύπου οι δύο άνδρες ερωτήθηκαν και για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η Μαδρίτη σκοπεύει να απομακρύνει τη συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot που έχει αναπτύξει στη βάση Ιντσιρλίκ, για να διαμαρτυρηθεί για την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.
«Αναμένουμε από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να στηρίζουν την Τουρκία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Η Τουρκία είναι στην πρώτη γραμμή. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την Τουρκία, αλλά και τους εαυτούς μας», εξήγησε.
Καθαρά πράγματα. Για να μην λένε κάποιοι σαν τον κ. Δένδια, στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 όπου νόμιζες ότι βρισκόταν σε παιδικά χαρά, ότι η Τουρκία είναι μόνη της και ότι οι διεθνείς σχέσεις και διευθετήσεις έπαψαν να στηρίζονται στην πολιτική των κανονιοφόρων.
Επιμέλεια: Χ.Αειβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελλάδα – Μέση Ανατολή: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Με έντονο το αίσθημα της αβεβαιότητας παρακολούθησαν στην Αθήνα το ξημέρωμα της 14ης Απριλίου 2024 στη Μέση Ανατολή, καθώς η πρωτοφανής πυρα...