Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ο Ερντογάν ζητά να παραδώσουν τα όπλα οι Κούρδοι

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε: «Η Τουρκία ουδέποτε στην ιστορία της διέπραξε σφαγή αμάχων, ούτε πρόκειται να το κάνει». Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να διαψεύσει φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που, όπως ισχυρίζεται, πρόσκεινται στο ΡΚΚ. «Εάν θέλετε να δείτε σφαγιασμό αμάχων, κοιτάξτε το Αφγανιστάν, το κράτος Ρακίν της Μιανμάρ, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Το τελεσίγραφο στους Κούρδους

«Οι τρομοκράτες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα μέχρι το βράδυ, να καταστρέψουν τις παγίδες τους και να εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη που καθορίσαμε», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους Κούρδους και δίνοντας με αυτό τον τρόπο τελεσίγραφο. Και σημείωσε ότι αν το κάνουν αυτό οι Κούρδοι, αυτό θα σημάνει αυτομάτως τη λήξη της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Πηγή της Ειρήνης». Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες που όπως αναφέρει ανέβηκαν από λογαριασμούς που είναι προσκείμενοι στο ΡΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...