Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τουρκία - μένουν 24 ώρες

Φίλες και φίλοι,

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στη Συρία. Στο πέρασμά τους σκοτώνουν παιδιά και ξεριζώνουν χιλιάδες οικογένειες απ΄ τα σπίτια τους.
Αλλά αν κινηθούμε γρήγορα και μαζικά, μπορούμε να βοηθήσουμε.

Ήδη οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, και ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν τις πωλήσεις όπλων. Αλλά δεν φτάνει. Για να σταματήσουν οι επιθέσεις πρέπει να εντείνουμε την πίεση.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντιούνται σε 24 ώρες και το Κογκρέσο των ΗΠΑ αμέσως μετά.



Βοήθησε να τους στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Σταματήστε να πουλάτε όπλα στην Τουρκία και ξεκινήστε επείγουσες διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης. Όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, το Avaaz θα τρέξει δημοσκοπήσεις για να δείξουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει αυτό το αίτημα, τραβώντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ:

ΗΠΑ και ΕΕ: Σταματήστε να πουλάτε όπλα στον Ερντογάν!

Μετά από 8 αιματοβαμμένα χρόνια, ο πόλεμος στη Συρία μοιάζει να μην έχει τέλος. Όμως κανένας πόλεμος δεν κρατάει για πάντα -- και αν Τουρκία δεχθεί τώρα σφοδρή πίεση απ’ την διεθνή κοινότητα, μπορεί να αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Ο δρόμος για την ειρήνη στη Συρία είναι μακρύς, όμως από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Και το σίγουρο είναι ότι δε θα να γίνει όσο η Ευρώπη και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πουλάνε όπλα στην Τουρκία και ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στη χώρα. Ο Ερντογάν όμως έχει ανάγκη τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, γι’ αυτό μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο αν πατήσουν πόδι ενάντια στις φονικές επιθέσεις του.

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη ότι θα εξαπολύσει τσουνάμι προσφύγων. Tώρα είναι η στιγμή για παγκόσμια κινητοποίηση. Βοήθησε να ζητήσουμε απ’ την ΕΕ και τις ΗΠΑ να σταματήσουν να προμηθεύουν την Τουρκία με όπλα και να διαμεσολαβήσουν για την επίτευξη πραγματικής ειρήνης!

ΗΠΑ και ΕΕ: Σταματήστε να πουλάτε όπλα στον Ερντογάν!
Επί 8 χρόνια το κίνημά μας πιέζει για να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο της Συρίας, ζητώντας τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας για τους αμάχους και βοηθώντας τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν απ’ τον πόλεμο. Κάθε φορά είναι και πιο δύσκολο -- αλλά δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε μέχρι να δούμε μια ελεύθερη Συρία.

Με ελπίδα,

Rewan, Christoph, Wissam, Joseph και όλη η ομάδα του Avaaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...