Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κούλογλου: «Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις εξελίξεις το '14»

Μετά τον Νίκο Βούτση που δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αποδομεί το αφήγημα της ηγεσίας του κόμματος σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
«Το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Δηλαδή να πάρει αυτός όλα τα μέτρα. Ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015. Ο
Σαμαράς είχε πει ότι θα προκήρυσσε εκλογές νωρίτερα. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει το χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό» υποστήριξε ευθαρσώς σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου.
Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και της πολιτικής κρίσης. Όλοι οι νέοι κάνουν λάθη. Στη δημόσια διοίκηση κυριαρχούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαρκείς προσβάσεις ούτε εμπειρία» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Κούλογλου κινήθηκε και αυτός στη γραμμή Βούτση για τα αίτια της ήττας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...