Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας επωφελήθηκε πολιτικά από την υπόθεση Novartis


Ως «πολιτικώς επωφεληθέντα» από την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων της Novartis χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαφοροποιώντας το ρόλο του από αυτόν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής πρέπει να αφορά αποκλειστικά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, όχι τον πρώην πρωθυπουργό.
«Δεν πρέπει ο πολιτικώς επωφεληθείς από αυτή την ιστορία, που είναι ο κ. Τσίπρας, να

ταυτιστεί με αυτόν που είναι μπορεί ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας, δηλαδή τον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ηθικό αυτουργό, που φέρεται να είναι ο Παπαγγελόπουλος και στον επωφεληθέντα. Ανήκει στους επωφεληθέντες ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.


«Να μην γλιστρήσουμε σε λύση εξεταστικής, γιατί γίνεται για τα πράγματα, όχι για τα πρόσωπα, συνεπώς εκεί ο Τσίπρας θα διεκδικούσε ρόλο διογκωμένο… Θα ήθελε να γίνει η αφελής κίνηση εναντίον του» σημείωσε.

«Αν ήθελε, με τον αριθμό των βουλευτών που έχει, θα μπορούσε να προτείνει μόνος του εξεταστική… Θέλει διογκωμένο ρόλο για να βρει αντιπολιτευτικό στίγμα» σημείωσε.


«Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε τεράστιο σφάλμα… Παραμονές εκλογών στον ΣΚΑΪ έκανε το τεράστιο σφάλμα να πει ότι η Νovartis σε ό,τι αφόρα τα ομόλογα που πήρε αντί των οφειλών του δημοσίου είχε εσωτερική ενημέρωση και προεξοφλούσε τα ομόλογα αυτά. Κατηγορία ψευδομάρτυρα κουκουλοφόρου που υποτίθεται ότι αφορούσε το 2010 που ως κυβέρνηση δεν είχαμε σκοπό περικοπή και κούρεμα ομολόγων PSI, οποίος το ήξερε ήταν μάγος και προφήτης» σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Η εισαγγελία το έφαγε ως πλήρως αναληθές και γελοίο… Αρά άλλος ο πολιτικώς επωφεληθείς και επωφελούμενος, κι άλλος αυτός που ηθικά οργάνωσε μια σκευωρία, είναι ποινική διάκριση. Άλλο αναμείχθηκε, του άρεσε, το έκρινε ως επωφελές, έδωσε το πράσινο φως βάσει πληροφοριών του μεταφέροντος, κι άλλο οργάνωσε βάσει των πληροφοριών που έχουμε τώρα…» σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, η μήνυσή του δεν αφόρα μόνο την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, κατονόμασε και τον κ. Παπαγγελόπουλο μέσα από δικά του λόγια ως άνθρωπο που συμβούλευε την (τέως εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς) κ. Ράικου να γίνει αυτό που υπέστην εγώ: «στείλτους κι άστους να αθωωθούν παρακάτω της έλεγε».

Για τη σύγκρουση της κ. Τουλουπάκη με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αγγελή και την κ. Ράικου σχολίασε με νόημα ότι «εισαγγελείς, ανώτατοι μάλιστα, να έχουν μεταξύ τους διενέξεις, πρέπει να έχουν γίνει πολλά όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς παρεμβατισμού από την (τότε) κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη που έχουμε αυτές τις εκρήξεις… Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...