Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Στη Λάρισα φέτος ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη

Τις επόμενες κινήσεις τουw, άμα τη επιστροφή τους από τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, ετοιμάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη,ενόψει θερμού πολιτικά φθινοπώρου.

Ήδη, επί τάπητος έχει βρεθεί ο εορτασμός της 45ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, μία ημερομηνία με ιδιαίτερη σημασία για όσους ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσους αυτοπροσδιορίζονται ευρύτερα στην Κεντροαριστερά.
Ειδικότερα, η εκδήλωση για τον εορτασμό των 45ων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθεί φέτος εκτός Αθηνών, και συγκεκριμένα στην Λάρισα, σε μία κίνηση

υψηλού συμβολισμού, αφού στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να αναδειχθεί η διαχρονική σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον αγροτικό κόσμο. Η κίνηση εντάσσεται και στην ευρύτερη προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής να επανασυνδεθεί με τον πρωτογενή τομέα και τον αγροτικό κόσμο, που αποδεδειγμένα πλέον, του παρείχε σαφή στήριξη στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρξει πιθανότατα ένα‘τραπέζι ειδικών’ που θα προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα για τους αγρότες.Στις προτάσεις αυτές αναμένονται συγκεκριμένες αναφορές στην καινοτόμα αγροτική ανάπτυξη, αλλά και ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα που αφορούν στους αγρότες,ιδέες για ανάπτυξη των λεγόμενης «έξυπνης καλλιέργειας» στην χώρα μας, αλλά και άλλες για την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία του αύριο.

Το ενδιαφέρον,βεβαίως, εστιάζεται στην ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής αμέσως μετά,που προγραμματίζεται να γίνει σε ανοιχτό χώρο, δείχνοντας για άλλη μία φορά,όπως έκανε προεκλογικά, ότι δεν φοβάται να μιλήσει έξω από τις κλειστές αίθουσες, ακριβώς εξαιτίας της ανταπόκρισης που βρίσκει στον κόσμο και δη στους αγρότες. Ειδικότερα, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, η ομιλία της Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, μνημείο μοναδικής αξίας για την περιοχή, αλλά και όλη την Ελλάδα.

«Κάθε 3η Σεπτέμβρη είναι ευκαιρία αναστοχασμού, μελετώντας την διακήρυξη που παραμένει πάντα επίκαιρη και ριζοσπαστική, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους εμάς», είπε σε συνέντευξή του στο ‘Έθνος της Κυριακής’ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι ο φετινός εορτασμός θα τιμήσει τους ανθρώπους του αγροτικού μόχθου, που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μετά το 1981 και ειδικά τη γυναίκα αγρότισσα, που απέκτησε δικαιώματα και προοπτική. «Ταυτόχρονα, θα είναι η ευκαιρία για να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο με τους αγρότες του αύριο, αφού για εμάς, η ένταξη των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή και η μείωση του κόστους της πρωτογενούς παραγωγής μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στη συνολική ανάπτυξη της χώρας, στη διατροφική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή», σημείωσε ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του κόμματος απέναντι στους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...