Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο σε μέλη του κογκρέσου που του ασκούσαν κριτική

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, έπειτα και από πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε την άδεια εισόδου στη χώρα στην Ιλχάν Ομάρ και τη Ρασίντα Τλαΐμπ, τις δύο πρώτες μουσουλμάνες που εκλέχθηκαν στο Αμερικανικό Κογκρέσο, οι οποίες επρόκειτο να επισκεφτούν το Ισραήλ και τις κατεχόμενες από αυτό περιοχές την επόμενη εβδομάδα.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, έπειτα από συνεννόηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση, χθες Πέμπτη, με την οποία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στις δύο Αμερικανίδες αντιπροσώπους, οι οποίες έχουν εκφράσει δριμεία κριτική εναντίον των Ισραηλινών πολιτικών στο ζήτημα των

δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και στηρίζουν το κίνημα BDS.


Rep. Ilhan Omar
✔@Ilhan




It is an affront that Israeli Prime Minister Netanyahu, under pressure from President Trump, would deny entry to representatives of the U.S. government.

My full statement:


27,8 χιλ.
8:50 μ.μ. - 15 Αυγ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
26,2 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




H Ομάρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία, και η Τλαΐμπ, με καταγωγή από την Παλαιστίνη, είναι δύο από τις αντιπροσώπους που στοχοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω των tweets και των ομιλιών του, στις οποίες τις προέτρεψε να «γυρίσουν πίσω από εκεί που ήρθαν». Επρόκειτο να επισκεφτούν τις κατεχόμενες από το Ισραήλ Παλαιστινιακές περιοχές, σε ένα ταξίδι που οργανώθηκε από την Παλαιστινιακή οργάνωση δικαιωμάτων Miftah. Η Τλαΐμπ συγκεκριμένα, επρόκειτο να επισκεφτεί και τη γιαγιά της, που ζει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.


Rashida Tlaib
✔@RashidaTlaib




This woman right here is my sity. She deserves to live in peace & with human dignity. I am who I am because of her. The decision by Israel to bar her granddaughter, a U.S. Congresswoman, is a sign of weakness b/c the truth of what is happening to Palestinians is frightening.


84,9 χιλ.
9:49 μ.μ. - 15 Αυγ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
34,5 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




Σε μία επίδειξη κυνισμού, ο λογαριασμός του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο twitter έγραψε πως υπάρχει πιθανότητα να επιτραπεί στην Τλαΐμπ να επισκεφτεί τη γιαγιά της, εφόσον όμως αυτή δεσμευτεί πως δε θα κριτικάρει το Ισραήλ.


PM of Israel
✔@IsraeliPM

· 15 Αυγ 2019

Απάντηση στον χρήστη @IsraeliPM


Therefore, the minister of interior has decided not to allow their visit, and I, as prime minister, support his decision.


PM of Israel
✔@IsraeliPM



Nonetheless, if Congresswoman Tlaib submits a humanitarian request to visit her relatives, the minister of interior has announced that he will consider her request on the condition that she pledges not to act to promote boycotts against Israel during her visit.
13 χιλ.
7:33 μ.μ. - 15 Αυγ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
5.042 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




Η κίνηση της Ισραηλινής κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση των πολιτικών ηγετών του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ, υποψηφίων για το Δημοκρατικό χρίσμα για την προεδρία όπως ο Μπέρνι Σάντερς, αλλά και συντηρητικών φιλοισραηλινών οργανισμών όπως το AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων), ένα από τα ισχυρότερα λόμπι στην Αμερικανική πολιτική σκηνή.



Σε ανακοίνωσή της, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα αναφέρει: «Η απόφαση του Ισραήλ εναντίον της Omar και της Tlaib επιβεβαιώνει ότι ο ρατσισμός και η δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...