Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Περιζήτητες οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

Οι εκάστοτε υποψήφιοι των πανελλαδικών έλκονταν πάντα από τις σχολές που θα μπορούσαν στη συνέχεια να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μια θέση στο Δημόσιο. Και παρότι οι μισθοί του Δημοσίου έχουν «ψαλιδιστεί» τα τελευταία χρόνια, η μονιμότητα φαίνεται πως παραμένει «δέλεαρ» στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Έτσι, και φέτος, αρκετοί μαθητές της Γ’ Λυκείου, πολλοί εκ των οποίων αρίστευσαν στις Πανελλαδικές, έχουν επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Η βούληση της νέας κυβέρνησης μάλιστα να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τις δομές και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει προκαλέσει προσδοκίες σε όσους θα προτιμούσαν τη σιγουριά του Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα.


Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί υποψήφιοι που κινήθηκαν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα (18-20) βάζουν στην κορυφή του Μηχανογραφικού αστυνομικές ή στρατιωτικές σχολές, αντί των νομικών, οι οποίες ναι μεν διατηρούν το κύρος τους, αλλά ταυτόχρονα οι απόφοιτοί τους προβληματίζονται από τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό αναλυτή Αντώνη Φλωρόπουλο, παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις για 40 τμήματα του Μηχανογραφικού, τα οποία κερδίζουν το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 τμήματα που απαιτούσαν την εξέταση σε ειδικά μαθήματα και 25 αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές καθώς και σχολές πυροσβεστών και ανθυποπυραγών.







Οι βάσεις στα Σώματα Ασφαλείας

Η βάση εισαγωγής σε μία από τις περιζήτητες σχολές, αυτή των Αξιωματικών της Αστυνομίας, αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να καταγράψει οριακή άνοδο. Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις, η βάση μπορεί να φθάσει έως και τα 18.200 μόρια από 18.123 πέρυσι.

Η εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων προϋποθέτει χαμηλότερη βαθμολογία καθώς οι «πύλες» της θα ανοίξουν περίπου με 16.700 μόρια.


Κοντά στα 17.200 μόρια θα πρέπει να συγκεντρώσουν όσοι στοχεύουν στη Σχολή Ικάρων (ιπτάμενοι), ενώ για τους μηχανικούς η βάση θα φτάσει κοντά στα 18.500 μόρια.

Στη Σχολή Ανθυποπυραγών η βάση θα ξεπεράσει με βεβαιότητα το κατώφλι των 18.000 μορίων και μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 18.200. Για τη Σχολή Πυροσβεστών η βάση θα κινηθεί ανοδικά λόγω και της διαφαινόμενης υψηλής ζήτησης, αγγίζοντας τα 17.500 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...