Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αποκάλυψη για το σχέδιο «Πυθία»: Έτσι θα δολοφονούσαν τον Κώστα Καραμανλή

Σχέδιο Πυθία | Κώστας Καραμανλής: Η ώρα της αλήθειας για το βρώμικο σχέδιο «Πυθία» έφτασε, καθώς στις 19 Απριλίου ξεκινά η πολύκροτη δίκη των εμπλεκόμενων στο σχέδιο της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές έχουν ήδη αποστείλει κλήσεις σε βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίο θα καταθέσουν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για την πολύκροτη υπόθεση «Πυθία». Ειδικότερα, ως μάρτυρες έχουν κλητευθεί ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, ο άλλοτε επικεφαλής του τμήματος κατασκοπείας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης, ο πρώην
υποδιοικητής της ΕΥΠ, Σ. Τσιτσιμπής και άλλοι που γνώριζαν από «πρώτο χέρι» την υπόθεση.

Ο πράκτορας - «φάντασμα» της CIA

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κεντρικό πρόσωπο του σχεδίου για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Κώστα Καραμανλή εμφανίζεται ο διαβόητος Ελληνοαμερικανός πράκτορας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), William Basil.
Κατά την ίδια πηγή, ο Basil, με καταγωγή από την Κάρπαθο, είναι εκείνος που έστησε το δίκτυο των υποκλοπών σε βάρος τόσο του πρώην πρωθυπουργού όσο και μελών του τότε Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ φέρεται ως εμπλεκόμενος και στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου υπαλλήλου της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.
Όπως αναφέρει το πόρισμα του επίκουρου ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Δημήτρη Φούκα, ο Basil είχε επιχειρήσει κατά το διάστημα Αυγούστου 2014 – Μαρτίου 2015 να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας, στήνοντας ένα ευρύ δίκτυο τηλεφωνικών υποκλοπών.
Μάλιστα, κατά το πόρισμα, αναφέρεται πως η σύζυγος του Basil ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα περιβόητα καρτοκινητά - «σκιές» από την Ακτή Μιαούλη, με το ψευδώνυμο «Πέτρος Μάρκου». Αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών προσώπων, μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή.
Όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε μία από τις τέσσερις τηλεφωνικές συνδέσεις, η τηλεφωνική σύνδεση είχε ενεργοποιηθεί σε άλλη συσκευή, με στοιχεία συνδρομητή «American Embassy» (ελλ. αμερικανική Πρεσβεία).
https://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%C2%AB%CF%80%CF%85%CE%B8%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE/ar-BBU58tf?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ισχύ αυστηρότερο πλαίσιο για ασφαλή προϊόντα στην ΕΕ

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την ασφάλεια των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα. Δίνει περισσότερες ε...