Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Τσακαλώτος: Πιθανό η ΝΔ να έρθει στην εξουσία

Σίγουρος πως η Ελλάδα θα εφαρμόσει εγκαίρως τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup της 11η Μαρτίου και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συντάξει μια θετική έκθεση για τη χώρα, εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα (21/2) στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε πολλές από τις αναφορές που έκανε την Τετάρτη (20/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ίδιο δίκτυο, στέλνοντας το μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι ανοικτή στην επαναδιαπραγμάτευση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. Όπως είπε, θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση σε ολόκληρο το
πολιτικό φάσμα σε σχέση με αυτό το θέμα.
«Νομίζω ότι το 3,5% για ένα φοβερό μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ υψηλό, ειδικά για μια χώρα που έχασε 27% του ΑΕΠ της. Δεν νομίζω ότι σε αυτό πρέπει να διαφωνούμε», δήλωσε και προσέθεσε πως «ένας τόσο υψηλός στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων τροφοδοτεί μόνο τη δυσαρέσκεια όχι μόνο για τα πολιτικά κόμματα, αλλά και για την εκλογική διαδικασία».
Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία διαφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πρέπει να γίνει. «Θα ήταν ωραίο αν είχε μια λιγότερο αντιφατική στάση, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να έχουμε συναίνεση επί του θέματος», είπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε πάντως στη ΝΔ λέγοντας πως το κόστος των ανακοινώσεών της για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 5 δισ. ευρώ για το πρώτο έτος και σε άλλα 4 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα έτη. «Έως σήμερα δεν είχαμε καμία σοβαρή απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία για το από πού θα προέλθουν αυτά τα χρήματα», ανέφερε σχετικά.
Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψη πως είναι πολύ πιθανό να έρθει στην εξουσία η ΝΔ.
«Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο Έλληνας υπουργός είπε πως το ταμειακό απόθεμα που έχει σχηματίσει η Ελλάδα εξασφαλίζει πλήρως τη χώρα για τα επόμενα δύο έτη.
Και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει υψηλότερα επιτόκια από την Πορτογαλία, το χαρακτήρισε αυτό αναμενόμενο.
«Φυσικά, έχουμε υψηλότερα επιτόκια απ 'ό, τι η Πορτογαλία, επειδή η Πορτογαλία άφησε το πρόγραμμα αρκετά χρόνια πριν και εμείς έχουμε μόλις εγκαταλείψει το πρόγραμμα. Αλλά το θέμα είναι ότι πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αναβαθμιστούμε από τους οίκους αξιολόγησης», τόνισε.
https://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%B7-%CE%BD%CE%B4-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1/ar-BBTTBMZ?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...