Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» συμπράττει με Κοτζιά - Προς το νέο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ο Τσίπρας

Όλο και περισσότερο προς το νέο ΣΥΡΙΖΑοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη που «ψαρεύει» από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του κέντρου.
«Γέφυρα» χτίζεται μεταξύ του πάλαι ποτέ σημιτικού ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενωθούν και να έρθουν πιο κοντά στην προοπτική της συνεργασίας.
Με το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που ήταν σε απόσταση ιδεολογικά και πολιτικά από το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ -εκείνο που πίστευε στις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου- πρόκειται να γίνει η πρώτη προσπάθεια από ορισμένα στελέχη και πρώην υπουργούς της
κυβέρνησης Σημίτη, έτσι ώστε να υπάρξει μια αρχική συζήτηση που να διευκολύνει και τον ΣΥΡΙΖΑ (όχι όλον) γιατί και εντός του κυβερνητικού κόμματος υπάρχουν αντιδράσεις προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να οδηγήσει το κόμμα του σε ένα νέο σχήμα που θα το ονομάζει «ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικές δυνάμεις».
Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι σε καφέ της Αθήνας, που θα συγκεντρωθούν στελέχη για να συζητήσουν όλα αυτά τα ενδεχόμενα ενώ μερικοί εξ αυτών φαίνεται πως έχουν ήδη κλείσει συμφωνία ώστε στις εκλογές και τις ευρωεκλογές να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια με τη μορφή συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την κίνηση τους την ονομάζουν «Γέφυρα».

Υπέρ του «Πράττω» στελέχη της πάλαι ποτέ αριστερής πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ

Προς τον ΣΥΡΙΖΑ έμμεσα και όχι άμεσα, όπως κάνει το «σημιτικό ΠΑΣΟΚ», φαίνεται πως οδεύουν και στελέχη της κίνησης που είχε δημιουργήσει ο αείμνηστος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, την πάλαι ποτέ «αριστερή πρωτοβουλία».
Τα στελέχη που την απαρτίζουν μετά από αρκετό καιρό βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και με αναίρεσης δύο στελεχών που παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ, αποφάσισαν στην ουσία -αν και δεν το λένε- να συμπορευτούν εμμέσως με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως με την μορφή της απευθείας συμπόρευσης, αλλά μέσω της κίνησης «Πράττω», του Νίκου Κοτζιά.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτόν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, μέσα από την δική του πολιτική κίνηση όμως, βρίσκεται το διάστημα αυτό σε δικαστικό «πόλεμο» με τον πρώην κυβερνητικο εταίρο, Πάνο Καμμένο.
Η απόφαση των στελεχών της «αριστερής πρωτοβουλίας» ενδυναμώνει πολιτικά το «Πράττω», που προφανώς έχει που στόχο να εμφανιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρό, ενσωματώνοντας στην κίνηση του τα στελέχη που προέρχονται από την εσωκομματική τάση του ΠΑΣΟΚ που είχε ιδρύσει ο πρώην συγκεντρωσιάρχης και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος όσο ζούσε ήταν σε μόνιμη πολιτική και ιδεολογική κόντρα με το εκσυγχρονιστικό σημιτικό ΠΑΣΟΚ.
Τώρα αυτές οι δύο τάσεις μοιάζει να συναντιόνται και ενώ οι πορείες τους ήταν παράλληλες αλλά ποτέ δεν συναντιόντουσαν, τώρα φαίνεται πως κάτι τέτοιο επιχειρείται, αφού και στην περίπτωση των στελεχών της «αριστερής πρωτοβουλίας» -ή ό,τι έχει απομείνει από αυτή- κάποιοι ήδη βρίσκονται σε συνεργασία με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ή πρόκειται να πολιτευτούν μαζί του.
https://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CE%B7-%C2%AB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82/ar-BBTYcUE?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...