Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δήμοι έχουν δεσμευθεί να επαναπροσλάβουν τους συμβασιούχους (λίστα)

Μέχρι στιγμής, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, τέσσερις δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων. Πρόκειται για τους δήμους:
-Νεάπολης – Συκεών
-Πυλαίας –Χορτιάτη
-Θέρμης
-Παύλου Μελά
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά από πιέσεις των εργαζομένων στους τρεις από τους τέσσερις οι δημοτικές Άρχες έχουν δεσμευθεί για την επαναπρόσληψή τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:
-Στο δήμο Νεάπολης – Συκεών που ήταν και ο πρώτος που ξεκίνησε τις απολύσεις, ο αντίδήμαρχος καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης δεσμεύθηκε στους εργαζόμενους ότι θα εισηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα, την παραμονή στις θέσεις τους

-Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την ίδια δέσμευση ανέλαβε  ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπαμπαράτσας  ο οποίος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασισει για τις νέες συμβάσεις των 69 συμβασιούχων οι οποίες θα υπογραφούν την επομένη, Τρίτη, αλλά και την πρόσληψη 150 μόνιμων.
-Στο δήμο Θέρμης που απέλυσε 39 συμβασιουχους, επίσης υπάρχει δέσμευση της δημοτικής Αρχής, για ανανέωση των συμβάσεων.
-Τέλος, στο δήμο Παύλου Μελά δεν υπάρχει ακόμη δέσμευση της δημοτικής Αρχής, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα πιέσουν, προκειμένου να λάβουν σχετικές διαβεβαιώσεις.
Τέλος, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  το αργότερο έως αύριο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα έχουν κρίσιμη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να τους απαντήσει τι προτίθεται να κάνει με τους 735 συμβασιούχους του δήμου.

 http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/thessaloniki-poioi-dimoi-exoun-desmefthei-na-epanaproslavoun-tous-simvasiouxous-lista/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...