Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Συμβασιούχοι: Τσουνάμι απολύσεων –Ποιοι δήμαρχοι υπογράφουν σχετικές αποφάσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι απολύσεις των συμβασιούχων από τους δήμάρχους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την ρύθμιση Σκουρλέτη αλλά και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Έτσι, μετά το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, και η συνάδελφός του στο δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, έσπευσε την Παρασκευή να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση 35 συμβασιούχων –«παρατασιούχων».  Στην απόφαση γινεται επίκληση της απόφασης του Ε.Σ. αλλά και γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου του δήμου.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με βάση τη ρύθμιση Σκουρλέτη, σε όσους δήμους δεν έχουν υποβάλει αίτημα για νέες προσλήψεις μόνιμων στην καθαριότητα, οι δήμαρχοι μπορούν να απολύουν τους συμβασιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως, επίσης, έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πριν τη δημοσίευση της ρύθμισης Σκουρλέτη σε ΦΕΚ, σε απολύσεις είχαν προχωρήσει οι δήμοι ΡόδουΑλεξάνδρειαςκαι Καρπάθου, ενώ υπό απόλυση βρίσκονται οι συμβασιούχοι και στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.
Άλλωστε, και σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Σκουρλέτης παραδέχθηκε ότι δεν θα προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι –«παρατασιούχοι».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/simvasiouxoi-tsounami-apoliseon-poioi-dimarxoi-ipografoun-sxetikes-apofaseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σαρώνει τους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου: Χάνουν έως και τρεις συντάξεις το 2019

Η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία αφού οι συντάξεις που «χτί...