Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Βέβαιος για εκταμίευση της δόσης την Παρασκευή ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Βέβαιος ότι την Παρασκευή θα εγκριθεί από τον ESΜ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (δείτε εδώ), στην οποία συμμετείχε.
«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό αν δεν ήμουν σίγουρος 100%», σημείωσε ο υπουργός.
Ερωτηθείς σχετικά με τα προαπαιτούμενα που θέτει το ΔΝΤ και αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του ESM, απάντησε ότι αυτά αφορούν σε δύο υπουργικές αποφάσεις, «όχι πολιτικές αλλά με τεχνικά ζητήματα, τις οποίες κοιτάμε τώρα». Ειδικότερα, αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος των μηχανικών. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, έχει λυθεί το ζήτημα της λειτουργίας των
καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ εκείνο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «δεν είναι για τώρα» και δεν το ζητεί το ΔΝΤ.
Εξάλλου, σήμερα ή αύριο αναμένεται να σταλεί από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ η «επιστολή προθέσεων», δηλαδή το σχέδιο μνημονίου (MEFP) με το Ταμείο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος είχε απορρίψει τα περί καθυστερήσεων στην εκταμίευση της δόσης (δείτε εδώ).

 https://www.eklogika.gr/news/Vevaios-gia-ektamieush-ths-doshs-thn-Paraskeuh-o-Eukl-Tsakalwtos-05-07-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σαρώνει τους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου: Χάνουν έως και τρεις συντάξεις το 2019

Η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία αφού οι συντάξεις που «χτί...