Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στην Ελλάδα του σήμερα…


Eforia-ekatharistiko

Την απ’ ευθείας σύνδεση των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων με την εφορία σκέφτονται στο Υπουργείο Οικονομικών και όλα δείχνουν πως οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί. Κάθε χρέος προς την εφορία θα καλύπτεται χωρίς την έγκριση του δικαιούχου στον λογαριασμό, εφόσον υπάρχουν χρηματικά διαθέσιμα. Τα χρήματα δηλαδή θα δεσμεύονται υπέρ του δημοσίου.

Πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είδαν οι νέες τροπολογίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για οφειλές από 5000 Ευρώ και πάνω, των φυσικών προσώπων. Η διαμόρφωση μιας κλίμακας και η ταξινόμηση των υπόχρεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής και του χρόνου ανεξόφλητης υποχρέωσης με την ποινή και τη διάρκεια φυλάκισης είναι
γεγονός. Κανείς βέβαια δεν δείχνει την ανάλογη ευαισθησία για τα «μεγάλα
πακέτα» που έκαναν φτερά από διάφορα ταμεία (για τα εκατομμύρια ευρώ) και τους γνωστούς υπεύθυνους-άρπαγες.

Στοχοποιείται ο μικρός οφειλέτης, που έχει γονατίσει από τα συνεχόμενα άδικα και καταπνικτικά μέτρα, ενώ οι «σεσημασμένοι» μεγαλοοφειλέτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, προστατευόμενοι από διατάγματα και βουλεύματα. Θωρακίζονται και όσοι συνέβαλαν ή διευκόλυναν χορηγήσεις μεγάλων ποσών χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι δύο δικαστές, που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση και την ανάδειξη υποθέσεων διαφθοράς, υποχρεώθηκαν, από τις συνθήκες, σε παραίτηση.

Μια έκφραση των δημοκρατικών θεσμών πολύ απομακρυσμένη από την αρχική ιδέα και δημιουργία του Περικλή και της Αθήνας του «χρυσού» αιώνα.

Τακτικές και μέθοδοι που χαρακτηρίζουν τα χρόνια που ζούμε.

Έλληνες, «Ελλήνων τέκνα», ας αναλογιστεί ο καθένας τη θέση του. Από που προερχόμαστε, που βαδίζουμε και ποιά προοπτική διαγράφεται για το προσωπικό μέλλον του καθένα αλλά και το μέλλον της χώρας μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας πράξει ανάλογα. Η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ!
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...