Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ο Αμβρόσιος κήρυξε πένθος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!


amvrosios

Τριήμερο πένθος για το αντιρατιστικό νομοσχέδιο κήρυξε η Μητρόπολη Αιγιάλειας!
Οι καμπάνες των ναών της Αιγιάλειας μάλιστα θα χτυπούν πένθιμα για 15 λεπτά από την Τρίτη και για τρεις ημέρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το… προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Σύμφωνα με το ψήφισμα των Ιερέων Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «όλοι οι ιερείς είμεθα αντίθετοι και σαφώς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, η οποία στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Ωστόσο, το σχετικό νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, όπως είναι μέχρι αυτή τη στιγμή διατυπωμένο,
επιχειρεί στο όνομα του πολέμου κατά του ρατσισμού να φιμώσει την ελευθερία της σκέψεως και του λόγου.
Απαγορεύει σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη να εκφράσει ελεύθερα και δημόσια την άποψή του προκειμένου να στηλιτεύσει εκφυλιστικά κοινωνικά, όπως η πορνεία, η ομοφυλοφιλία, η εμπορία ναρκωτικών, θρησκευτικά, όπως είναι η αίρεση του Χιλιασμού, η Μασωνία, ο ισλαμικός νόμος της σαρία, στο όνομα του οποίου κατασφάζονται σήμερα οι αραβικοί χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, καθώς και πολιτικά φαινόμενα που έχουν άμεση σχέση με την ηθική και την απονομή του δικαίου, ενοχοποιώντας το νομοσχέδιο αυτό ακόμα και την πρόθεση κάποιου να εκφέρει μία απλή γνώμη για τα ανωτέρω φαινόμενα εναντίον ομάδων ή ατόμων που με την στάση τους προσβάλλουν την δημοσία αιδώ. Με αποτέλεσμα αφ ενός μεν, να παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου, που σαφώς προβλέπεται από το Σύνταγμα, και αφ ετέρου να νομιμοποιούνται σαφώς τα ανωτέρω παθολογικά φαινόμενα, που ουσιαστικά εκμηδενίζουν και αφανίζουν την ηθική, εθνική και θρησκευτική υπόσταση του έθνους μας. Παράλληλα, επιχειρείται ουσιαστικά η φίμωση της Εκκλησίας, καθώς εμείς οι φορείς της δεν θα μπορούμε πλέον να ενημερώνουμε ελεύθερα, από τον άμβωνα ,τον πιστό λαό για καταστάσεις που σαφώς έρχονται σε αντίθεση με τον ευαγγελικό λόγο. Αφήνοντας ελεύθερες τις κάθες είδους αιρέσεις να λυμαίνονται τις ψυχές των χριστεπωνύμου πληρώματος.
Αισθανόμεθα ως διάκονοι του λόγου του Θεού, ότι καταργούμεθα και ασφυκτικά πιεζόμεθα προς μία αφωνία και απραξία. Κατόπιν τούτων εντόνως διαμαρτυρόμεθα και ομοφώνως απαιτούμε, εκφράζοντες, πιστεύουμε , και το πνεύμα κάθε ελευθέρου προσώπου, την απόσυρση του Νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού, στην μορφή που σήμερα τα όργανα της Πολιτείας επιχειρούν να το επιβάλλουν στο δημοκρατικό λαό μας.».
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύει το romfea.gr τόνιζε ότι «έχουμε την γνώμη, ότι απ’ εδώ και πέρα ό,τι στραβό κι αν συμβαίνει ολόγυρά μας, θα είναι υπό την προστασία του Νόμου, αφού δηλ. εμείς δεν θα μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας δημοσίως, Δηλαδή:
Ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!
Η Ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε είδους διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρά μας ανεμποδίστως, παρασύροντας τους νέους μας στην ηθική πτώση και την εξαθλίωση!
Οι έμποροι ναρκωτικών καθώς και τα “βαποράκια” τους θα κινούνται ελεύθερα!
Κανείς, μα κανείς, δεν θα μπορεί να αρθρώσει ένα λόγο εναντίον τους, μόνο και μόνο επειδή θα χαρακτηρίζεται ρατσιστής».
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...