Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Λαγκάρντ απειλείται με… χειροπέδες. Όπως ο Στρος-Καν


Christine-Lagarde

Την… τύχη του προκατόχου της στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν κινδυνεύει να έχει η Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς κλήθηκε από τη γαλλική Δικαιοσύνη να παράσχει εξηγήσεις για τον… περίεργο ρόλο της στο σκάνδαλο με την εύνοια προς τον μεγαλοεπιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, την περίοδο που η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Το “αφεντικό” του ΔΝΤ ήθελε να αποφύγει τον συγκεκριμένο… σκελετό στη ντουλάπα, το Δικαστήριο της Δημοκρατίας στη Γαλλία ωστόσο είχε διαφορετική άποψη, και έτσι η Κριστίν Λαγκάρντ κλήθηκε για τις 23-24 Μαϊου, με τα γαλλικά ΜΜΕ να επιμένουν ότι θα της απαγγελθούν κατηγορίες για συνενοχή σε πλαστογραφία και υπεξαίρεση δημοσίων πόρων.

Ακόμη κι αν οι χειροπέδες δεν αποτελούν ρεαλιστική απειλή, το βέβαιο είναι ότι η νέα δικαστική περιπέτεια της Κριστίν Λαγκάρντ υπονομεύει το κύρος της ως Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μια κρίσιμη περίοδο για την προσπάθεια των οικον0μιών του πλανήτη να βγούν από την κρίση.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...