Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πάγκαλος: Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι διώχνουν τις επενδύσεις από την Ελλάδα

Πάγκαλος: Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι διώχνουν τις επενδύσεις από την Ελλάδα
Για την «καυτή πατάτα» της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων κάνει λόγο σε κείμενο του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επισημαίνει πως η «αλητεία και η αναρχία που επικρατεί», σε συνδυασμό με τους «ανίκανους πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους» απομακρύνει συνεχώς τις ξένες επενδύσεις.
Στο κείμενο που δημοσίευσε στο προσωπικό του site, ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται σε μια συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα πλαίσια ενός σεμιναρίου, ο οποίος του είπε πως για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων χρειάζονται:
«Τάξη και ασφάλεια. Κανείς δεν θα επενδύσει σε μια χώρα που σπαράσσεται από πυρπολήσεις κτιρίων,
αναρχικές, βίαιες, διαδηλώσεις, επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, δολοφονίες δημοσίων προσώπων και επιχειρηματιών. Η αλητεία και η αναρχία που κάθε μέρα μπορεί να δει κανείς στο Internet διώχνουν μακριά και τους πιο ριψοκίνδυνους επενδυτές.
Κανείς δεν επενδύει για να ταλαιπωρηθεί από ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους. Εδώ μερικές φορές έχει κανείς την εντύπωση ότι, εκτός από τις μαφίες, ομάδες παραφρόνων σαδιστών ελέγχουν τις πύλες της χώρας.
Αμα υπάρξουν και μόνο άμα υπάρξουν και διασφαλιστούν οι δύο πρώτες προϋποθέσεις, τότε καλό θα ήταν να προκύπτει και ένα κέρδος λίγο μεγαλύτερο από το 10% μετά τη φορολογία».
iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...