Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

«Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορετικότητα»

«Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορετικότητα»

Σκουρλέτης: Αναγκαία η απόφαση να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολυτασικό κόμμαΗ απόφαση να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από ένα συμμαχικό σχήμα, ένα κόμμα των συνιστωσών, σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα είναι αναγκαία ώστε να υπηρετήσει τον στρατηγικό στόχο, που είναι η ανατροπή του μνημονίου και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοδοξεί να γίνει μια άλλη εκδοχή ενός προσωποπαγούς κόμματος, στο οποίο η

φωνή του αρχηγού είναι αυτή που επιβάλει τους όρους του διαλόγου και κάθε άλλη διαφορετική φωνή εξοβελίζεται. Το αντίθετο. Η δύναμή μας είναι η διαφορετικότητα» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αυτή η απόφαση δεν είναι κάτι που αποφασίσαμε χθες. Αποτελεί δέσμευση και κατεύθυνση που είχε δοθεί από την πανελλαδική συνδιάσκεψη τον περασμένο Νοέμβριο και απηχεί τις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου μας.

Η πραγματικότητα, μετά τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 επιβάλει να έχουμε έναν απόλυτα δημοκρατικό, ενιαίο φορέα της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς ώστε να υπηρετήσει τον στρατηγικό μας στόχο που είναι η ανατροπή του μνημονίου και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Κίνα ο Π. Σκουρλέτης τονίζει ότι «δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς τα μεγάλα στρατηγικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, όπως το λιμάνι του Πειραιά. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Αυτό το γνωρίζουμε. Το θέμα είναι πως τα αξιοποιεί η ελληνική πολιτεία αυτά τα πλεονεκτήματα. Πρέπει κάθε είδους συμφωνία που γίνεται να είναι υπέρ της εγχώριας οικονομίας, υπέρ της ελληνικής κοινωνίας και να μην οδηγεί σε λεόντειες συμφωνίες υπέρ των υποτιθέμενων επενδυτών».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...